JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Teknikhandelskoncernen Hexatronic förhandlar med Ericsson om att ta över delar av fabriken i Hudiksvall som tillverka fiberoptisk kabel. Hur många jobb som kan räddas är oklart.
Det var den 21 maj som Ericsson meddelade att företaget skulle lägga ned Hudiksvallsfabriken med ungefär 280 anställda. Enheten tillverkar fiberoptiska sjökablar och fiberlösningar för accessnätet (länk).

Igår blev det offentligt att teknikhandelskoncernen Hexatronic är enda kvarvarande spekulant. Företaget har 22 anställda, en omsättning på cirka hundra miljoner kronor och ett börsvärde på 64 miljoner kronor.

Men de anställda verkade trots beskedet inte överdrivet glada. De hade hoppas på att Telegraph Hill Holding, ledd av den förre Ericssonchefen Janne Sjödén, skulle få ta över fabriken.

– Janne Sjödén har stort förtroende för oss att kunna driva fabriken lönsamt och han har varit med och drivit in många miljoner under åren. De andra var inga duvungar heller, säger Göran Zetterlund som arbetar på fabriken till helahälsingland.se.

Ungefär 85 personer skulle kunna få fortsatt anställning, men Hexatronic vill inte kommentera förhandlingarna så länge de pågår.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)