JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 17 juni 2019 VECKA 25
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Affärsänglarna öppnar plånboken

I dag öppnas ansökningsslussen för nästa säsong i acceleratorprogrammet Sting Fast Forward. Nyheten är att de entreprenörsföretag som får vara med i programmet nu också får 250 000 kronor att arbeta med – förutom vägledning av kända affärsänglar under ett halvår.
– Vi har tillsammans med ett 20-tal affärsänglar bildat ett nytt bolag för att investera i nystartade internet- och mediabolag. Från och med i höst får alla bolag som antas till Sting Fast Forward automatiskt en investering på 250 000 kronor, säger Stings vd Per Hedberg till Elektroniktidningen.

Det nya investeringsbolaget har fått namnet Spark. Investerarna har satsat mellan 300 000 och 600 000 vardera, alltså sammanlagt uppemot 10 miljoner kronor.

Spark planerar att investera i 15-20 lovande startup-företag under tolv månader, inte bara i företag i Fast Forward-programmet utan även i andra utvalda Sting-företag inom internet, media och ICT.

Bland de affärsänglar som investerat i Spark finns kända namn som Kristofer Arwin, grundare av Pricerunner, Hampus Jakobsson, medgrundare av TAT, Magnus Bergman, investerare i Prezi och Truecaller, Erik Byrenius, grundare av OnlinePizza.se, Daniel Laurén, grundare av Priming Ventures och Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar.

– Det här initiativet är nytt för Sverige. Det är en metod som använts länge och varit framgångsrik i USA och som Sting nu vill testa i Sverige, säger Per Hedberg.

Affärsänglarna får möjligheten att träffa bolagen före andra investerare och kan lära känna dem direkt vid programstarten i augusti i lokalerna på SUP46 i centrala Stockholm.

Ansökningstiden till höstens omgång av Sting Fast Forward startar nu och i juni blir det klart vilka som blir utvalda.

– Till den senaste omgången av Sting Fast Forward sökte 110 företag och åtta valdes ut. Men då fanns det inte någon finansiellt stöd med i bilden. Det är nytt i höstens omgång, säger Per Hedberg.

Men hur långt räcker 250 000 kronor?


– Ganska långt faktiskt - för den här typen av digitala företag, internetföretag. Det finns många utvecklingsplattformar som är gratis, säger Per Hedberg.

Länk till programmet och ansökningsinstruktioner.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)