JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Hudiksvall Fiber Sensor heter ett nystartat säljföretag med uppgift att hitta kunder till Fibersons nya generation sensorkablar, som snabbt avslöjar var en brand uppstått. Nästa steg är en teknik som kan detektera fukt. Den ska Hudiksvall Fiber Sensor vara med och utveckla.
Fiberson, grundat 2004, utvecklar och tillverkar fiberoptiska sensorer. Huvudprodukten är en fiberoptisk brandsensor. Företaget utvecklar och tillverkar även specialfiber samt utför konsultuppdrag inom området optisk fiber och fiberoptiska nät. Fiberson har fem anställda i Hudiksvall.
En längre artikel om företaget finns här (länk)
Hans Olofsson heter mannen som fått i uppdrag att hitta nya marknader och kunder för Fibersons produkt. Han är delägare och ordförande i det nya säljbolaget och har bakgrund från Ericsson, Telia och senast Senseair.

På Hans Olofssons uppdragslista står också att leda utvecklingen av Fibersons distribuerade sensorer som detekterar vatten, exempelvis vid läckage i vattenburen golvvärme.

– Hans är helt rätt person för oss med sin bakgrund och kunskap om sensorbranschen och fiberoptik, säger Anders Larsson, vd på Fiberson och en av tre delägare i det nya säljbolaget.

Startskottet för Hudiksvall Fiber Sensor gick i mars i år. Den tredje medgrundaren är Arvid Egeland.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)