JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
FOTO: Florian MüllerRunt tusen anställda på Europeiska patentkontoret (EPO) marscherade i protest på Münchens gator igår. Ledningen har spionerat på sina anställda för att kartlägga hur de agerar i en pågående konflikt över arbetsförhållanden.
Suepo (Staff Union of the European Patent Office) demonstrerade utanför EPO:s huvudkontor i München och anger antalet deltagare till tusen. Det här var den senaste av ett antal demonstrationer i en konflikt som grott kring EPO-ordföranden Benoît Battistelli som anklagas för en självsvåldig maktutövning.

Fokus för protesterna den här gången var att EPO-ledningen smygfilmat datorer och loggat användning för att jaga läckor. Detta avslöjandes i tidningen Süddeutsche Zeitung den 8 juni. Det juridiskt korrekta i det agerandet är något som just nu utreds.

I början av juni tog Frankrikes IT-minister Axelle LeMaire sin landsman  Benoît Battistelli i örat i ett anförande under firandet av European Inventor Award.

– Den franska regeringen är medveten om de sociala problemen vid EPO. Angående detta, så har EPO ett ansvar för att vara ett föredöme och en förpliktelse att vara transparent vad gäller rättigheterna för de människor som jobbar där.

Benoît Battistellis har varit ordförande för EPO sedan 2010 och hans förordnande förlängdes i fjol – under protester från Suepo – till år 2018.

Elektroniktidningen skrev om konflikten i februari.

KÄLLA: Florian Müller, Wikipedia, EU-kommissionen
FOTO: Florian Müller
MER LÄSNING:
 
magasinet

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)