JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 augusti 2016 VECKA 34
FOTO: Florian MüllerRunt tusen anställda på Europeiska patentkontoret (EPO) marscherade i protest på Münchens gator igår. Ledningen har spionerat på sina anställda för att kartlägga hur de agerar i en pågående konflikt över arbetsförhållanden.
Suepo (Staff Union of the European Patent Office) demonstrerade utanför EPO:s huvudkontor i München och anger antalet deltagare till tusen. Det här var den senaste av ett antal demonstrationer i en konflikt som grott kring EPO-ordföranden Benoît Battistelli som anklagas för en självsvåldig maktutövning.

Fokus för protesterna den här gången var att EPO-ledningen smygfilmat datorer och loggat användning för att jaga läckor. Detta avslöjandes i tidningen Süddeutsche Zeitung den 8 juni. Det juridiskt korrekta i det agerandet är något som just nu utreds.

I början av juni tog Frankrikes IT-minister Axelle LeMaire sin landsman  Benoît Battistelli i örat i ett anförande under firandet av European Inventor Award.

– Den franska regeringen är medveten om de sociala problemen vid EPO. Angående detta, så har EPO ett ansvar för att vara ett föredöme och en förpliktelse att vara transparent vad gäller rättigheterna för de människor som jobbar där.

Benoît Battistellis har varit ordförande för EPO sedan 2010 och hans förordnande förlängdes i fjol – under protester från Suepo – till år 2018.

Elektroniktidningen skrev om konflikten i februari.

KÄLLA: Florian Müller, Wikipedia, EU-kommissionen
FOTO: Florian Müller
MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Explosionsartad tillväxt för ljuskommunikation

Med en tillväxttakt på 90 procent per år kommer marknaden för kommunikation med synligt ljus att vara värd hela 10 miljarder dollar år 2023. Prognosen kommer från Global Market Insights.

Can och deep learning i samma chip

Dubbla Canbussar och stöd för fordonsstandarden ISO 26262 gör det tydligt villken marknad Nvidia siktar på med sin nya 16 nm-processor Parker.

Mobileye förlorade Tesla men vinner Delphi

Fordonsunderleverantören Delphi ska ta fram sin mest komplexa komponent någonsin – ett system som gör en bil självkörande. Till hjälp har företaget israeliska Mobileye, som nyligen förlorade Tesla som kund.

Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Sat 20:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus