JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34

Utlysning:

32 miljoner till elektronikinnovationer

Den 8 januari öppnar den fjärde omgången av programmet Smartare Elektroniksystem. Inriktningen är forsknings- och innovationsprojekt som kopplar mot programmets huvudutmaning ”Bibehålla och stärka svenska spetsområden”. Sista ansökningsdag är 3 mars.

Syftet med det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem är att stärka det svenska innovationssystemet inom elektroniska komponenter och system. Vinnova har tre infallsvinklar:

1. Skapa bättre kunskapsöverföring och samverkan i värdekedjorna
2. Bibehålla och utveckla svenska spetsområden
3. Skapa säkrare kompetensförsörjning

I denna omgång går det att söka pengar för forsknings- och innovationsprojekt som fokuserar på att utveckla ny kunskap eller förbättrade tekniker eller produkter. För att söka måste det vara minst två aktörer varav den ena är ett företag. Universitet, högskolor och forskningsinstitut kan också delta.

Budgeten är på 32 miljoner kronor och enskilda projekt kan få upp till 4 miljoner kronor.

I början av sommaren kommer nästa utlysning med fokus på genomförbarhetsstudier.

Mer information finns här: (länk)

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Kemisk epilepsi-elektrod kan kopplas till hjärncell

En elektrod som både kan detektera och stoppa ett förestående epileptisk anfall och kan kopplas till en enskild neuron. Det har forskare på Linköpings universitet demonstrerat tillsammans med franska kollegor.

ABB talar smarta elnät


När förnybar energi adderas till elnätet förändras förutsättningarna markant. Energitillförseln kommer från flera håll och varierar med dygn och årstid. Flödet är inte längre enkelriktat, utan flerriktat. För att hantera detta krävs digitala system för övervakning, kommunikation och styrning längs hela värdekedjan, menar ABB under öppningsceremonin vid Cigré-konferensen som pågår i Paris.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Tre nya undantag från RoHS
EU-kommissionen har föreslagit ytterligare tre undantag i RoHS-direktivet, Reduction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment.. Förändring har dock minimal inverkan på svensk elektronikindustri.
Sun 18:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus