JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 25 augusti 2016 VECKA 34

Nu är det dags att nominera 2016 års elektronikföretag och 2016 år nyskapade elektronikföretag i Västsverige. Branschföreningen EIG, Elektronikindustriföreningen i Göteborg,vill ha dina förslag senast den 1 februari.

För tre år sedan instiftade EIG ett pris med syfte att stärka elektronikföretagens viktiga roll för en smart och hållbar samhällsutveckling. För två år sedan kompletterades det med ett pris för nyföretagande.

– Vi vill skapa uppmärksamhet kring branschen, sade Willy Bengtsson till Elektroniktidningen när priset instiftades.

I fjol vann Sitek med sin positionskännande detektor och uppstartsföretaget Wyberry som utvecklar transmissionslänkar (länk).

Nu är det dags att nominera för 2016 års pris. Vem som helst kan nominera. Du behöver inte vara medlem i EIG.

För det nya priset för nyföretagande gäller att bolaget måste ha startats år 2013 eller senare plus att vd eller ägare inte fick fylla mer än 30 år i fjol. Dessutom måste det ha sitt säte i Västsverige.

Det senare kriteriet gäller även priset till Årets företag som ska ha utmärkt sig genom att exempelvis ha lanserat en ny produkt eller ökat omsättningen kraftigt under 2015.

De kompletta kriterierna och nomineringsblanketter finns på föreningens hemsida (länk).

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Bas i Arboga och världen som spelplan

Optoga, som gör lysdiodsmoduler för tillverkare av armaturer, har inte en tanke på att släppa fotfästet i Arboga, där företaget utvecklar framtidens produkter. I morgon inviger företaget sina nyrenoverade lokaler i den lilla orten mellan Örebro och Västerås. På onsdag i nästa vecka anländer 28 distributörer – fem från Kina – för utbildning.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Mycronic trimmar den generiska maskritaren

Täbyföretaget Mycronic är kanske mest känt för sina ytmonteringsmaskiner och maskritare till bildskärmar men i utbudet finns också en generisk maskritare för kapsling, mikromekanik och pekskärmsfunktioner. Maskinen finns nu i en förbättrad version som ritar 20 till 40 procent snabbare plus att bildkvaliteten blivit bättre.

Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Peter efter Leif på Acreo

Peter Björkholm tar över vd-stolen på forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT från Leif Ljungqvist den 1 september. Han har arbetat på Acreo sedan 2012 som chef för sensorenheten.

Thu 11:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus