JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
måndag 26 september 2016 VECKA 39

Nu är det dags att nominera 2016 års elektronikföretag och 2016 år nyskapade elektronikföretag i Västsverige. Branschföreningen EIG, Elektronikindustriföreningen i Göteborg,vill ha dina förslag senast den 1 februari.

För tre år sedan instiftade EIG ett pris med syfte att stärka elektronikföretagens viktiga roll för en smart och hållbar samhällsutveckling. För två år sedan kompletterades det med ett pris för nyföretagande.

– Vi vill skapa uppmärksamhet kring branschen, sade Willy Bengtsson till Elektroniktidningen när priset instiftades.

I fjol vann Sitek med sin positionskännande detektor och uppstartsföretaget Wyberry som utvecklar transmissionslänkar (länk).

Nu är det dags att nominera för 2016 års pris. Vem som helst kan nominera. Du behöver inte vara medlem i EIG.

För det nya priset för nyföretagande gäller att bolaget måste ha startats år 2013 eller senare plus att vd eller ägare inte fick fylla mer än 30 år i fjol. Dessutom måste det ha sitt säte i Västsverige.

Det senare kriteriet gäller även priset till Årets företag som ska ha utmärkt sig genom att exempelvis ha lanserat en ny produkt eller ökat omsättningen kraftigt under 2015.

De kompletta kriterierna och nomineringsblanketter finns på föreningens hemsida (länk).

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Miljonregn över testbäddar och institut

Under parollen Testbädd Sverige satsar regeringen 845 miljoner kronor på strategiska innovationsområden, att stärka industriforskningsinstituten liksom test- och demonstrationsmiljöer.

Penlink får muskler med Addtech

Addtech Components – vars affärsidé är att bygga relativt små, fristående, flexibla och teknikintensiva team – köper Penlink som ligger i Hägersten, Stockholm, och är leverantör av elektronikkomponenter och servosystem till automationsindustrin. Företaget har fem anställda.

Ett steg närmare straffskatt på elektronik

Det hårt kritiserade förslaget om straffskatt på elektronik finns med i regeringens förslag till budget för 2017. Skatten blir 120 kronor per kilo med ett tak på 320 kronor per vara.

Ewaldsson avancerar på Ericsson

Telekomjätten Ericsson slår ihop sin teknik- och strategifunktion och ger ansvaret till Ulf Ewaldsson, som idag är teknikchef.

En terabit/s per fiberkanal i fälttest


Genom låta användningen av olika symboler variera med deras respektive signalstyrka lyckas forskare öka informationsinnehållet i en fiberkanal med 30 procent till 1 terabit/s vilket är nära shannongränsen för kanalen.

Sun 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus