JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 1 september 2016 VECKA 35

Vid konsumentelektronikmässan CES, som just nu pågår i Las Vegas, avslöjar Volvo att företaget samarbetar med Ericsson för att utveckla en lösning för underhållning i sina kommande autonoma bilar. Fokus ligger på streaminglösningar för tv och musik till bilarna.

I fjol presenterade Volvo sitt "Concept 26" runt självkörande bilar. Nu berättar företaget vad passagerarna ska göra när bilarna själva håller koll på trafiksituationen.

– Tänk dig en motorväg full av autonoma bilar med passagerare som tittar på sina favorit tv-program i HD. Detta nya sätt att pendla kommer att kräva ny teknik, och en mycket högre bandbredd för att säkerställa en smidig och angenäm upplevelse, säger Anders Tylman, ansvarig på Volvo Monitoring & Concept Center i ett pressmeddelande.

I samarbete med Ericsson arbetar Volvo för att skapa ett underhållssystem som kan göra just detta. Systemet ska även veta om vad resenären helst vill titta på och anpassa det som visas baserat på hur lång tid färden kommer att ta.

Ericssons bidrag inom samarbetet ligger inom nät- och molnteknik. Enligt företagets forskning kommer nästan 70 procent av all mobil datatrafik att härröra från video under de kommande åren.

– Det kräver en innovativ anslutning, moln och analytiska lösningar som inte enbart klarar att hantera flera fordon i rörelse över en motorväg, utan även kan leverera videotjänster med hög kvalitet utan avbrott såsom dagens konsument är van vid, säger säger Claes Herlitz, chef för Automotive Services på Ericsson i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Svenska forskare visar vägen till högre solcellseffekt


Fotoner tas in från alla riktningar, uppkonverteras och skickas ut i en bestämd riktning. Forskare från Göteborgs universitet och Chalmers presenterar en teknik som kan leda till effektivare solceller.

Biometrichips är ny trend

Kretsar som scannar ögon och ansikten eller läser av fingeravtryck är en tillväxtmarknad, enligt taiwanesiska tidningen Digitimes, som hänvisar till industrikällor.

Can och deep learning i samma chip

Dubbla Canbussar och stöd för fordonsstandarden ISO 26262 gör det tydligt villken marknad Nvidia siktar på med sin nya 16 nm-processor Parker.

Med sikte på Industri 4.0

Den svenska kraftspecialisten Powerbox släpper fyra kraftaggregat för industrin. De levererar från 80 till 400 watt, kommer i närmare 30 variationer och är konstruerade för att strömförsörja system i industrimiljöer som kommunicerar i realtid över internet.

Volvo söker 400 ingenjörer

Volvo Cars planerar att anställa cirka 400 ingenjörer under det närmaste året. Främst i Göteborg, men även i Lund. Det är i första hand kompetens inom programvaruutveckling som företaget är ute efter för att stärka sin utveckling inom självkörande bilar, säkerhet och elektrifiering.

Wed 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus