JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Handhållet skop med bänkprestanda

Scope Rider är miljötåligt och går utan problem att hålla med ena handen. Trots det har det lilla oscilloskopet lika bra teknisk prestanda som ett konventionellt bänkinstrument, hävdar tyska Rohde & Schwarz.

Scope Rider kommer med två eller fyra kanaler och en analog bandbredd på 60 MHz, 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz och 500 MHz. AD-omvandlarna är på 10 bitar och samplingshastigheten går upp till maximala 5 GHz för toppmodellen.

Pekskärmen uppdateras med motsvarande 50 000 vågformer per sekund men det går också att styra instrumentet via knapparna.

Förutom oscilloskop innehåller instrumentet en åttakanalig logikanalysator, protokollanalysator, datalogger och digital multimeter.

Ingångarna är isolerade och uppfyller IEC 61010-1 för CAT IV upp till 600 V och för CAT III upp till 1000 V.

Kapslingen är klassad enligt IP51 och kommunikationen med omvärlden kan ske via wifi eller Ethernet.

Scope Rider väger 2,4 kilo och batteriet räcker drygt fyra timmar.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Sökes: fyra autonomi-professorer

Är du ett professorsämne och skulle du inte alls ha något emot en riktigt fet budget? Forskningsprogrammet Wasp – Sveriges största enskilda forskningsprogram någonsin – ställer fram fyra tomma professorsstolar.

Batterilager snabbt lönsamt för flerbostadshus

Redan med så lite som 0,8–1,3 kWh centraliserad lagringskapacitet per lägenhet kan flerbostadshus minska sina effekttoppar med 40 procent. Det har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle visat i simuleringar.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Styr ljuset med kroppsrörelser

Philips Lighting är en av pionjärerna när det gäller LED-lampor vars färg och styrka styrs via smartmobilen. Nu tar företaget nästa steg och adderar en intelligent närvarosensor.

Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

Tue 11:00, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

-
-