JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 24 augusti 2016 VECKA 34

Svenska Enea har skakat hand med Centered Logic, ett litet amerikanskt mjukvarubolag i Nashua, New Hampshire, och under januari kommer den senare att bli den förras egendom, med IP-rättigheter och allt. Mellan 1,3 och 5,5 miljoner dollar kommer att byta händer.

Det rapporterar Enea i ett pressmeddelande, som i övrigt talar mycket om en produkt ur vardera portföljen: Element från Enea och Elementcenter från Centered Logic. Båda används för styrning av fysiska och virtuella nät och sägs ha funktioner som kompletterar varandra.

Elementcenter ska integreras i Eneas plattform Cosnis som används för utveckling och övervakning av nästa generations nätverksfunktioner.

– Växande trafikvolymer och allt mer komplexa nätverk, inklusive virtualiserade nätverksfunktioner (NFV), skapar behov av sofistikerade och effektiva system för nätverkshantering med stora krav på funktionalitet, skalbarhet, prestanda och stabilitet, skriver Enea i pressmeddelandet.

Enea betonar att också IP-rättigheterna för Elementcenter ingår i köpet.

Centered Logic har kunder sedan tidigare både i och utanför USA för Elementcenter. Kunderna är operatörer, tillverkare av nätverksutrustning, NFV-utvecklare och systemintegratörer.

De tre anställda grundarna följer med till Enea.

Priset består av en initial köpeskilling på 1,3 miljoner dollar och en tilläggsköpeskilling över tre år kopplad till utvecklingen av förvärvet på maximalt 2,2 miljoner dollar. Köpet förväntas generera ett marginellt positivt bidrag till Enea-koncernens resultat för 2016.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Kemisk epilepsi-elektrod kan kopplas till hjärncell

En elektrod som både kan detektera och stoppa ett förestående epileptisk anfall och kan kopplas till en enskild neuron. Det har forskare på Linköpings universitet demonstrerat tillsammans med franska kollegor.

Intel släpper muskelmodul för IoT

joule i handFyra Gbyte LPDDR4, 16 Gbyte eMMC, wifi, Bluetooth 4.1, USB 3.0, Intelgrafik i ”laptop-klass”, 4K-video och en fyrkärnig Atom 570x på 1,7 GHz med sprinterläge på 2,4 GHz – det sitter i Intels nya datormodul Joule. Men smakar det så kostar det – 3300 kronor.

Intel ska tillverka ARM-processorer åt LG

Intel kommer att låta LG Electronics tillverka ARM-processorer för telefoner i sin nyaste processteknik 10 nm Finfet. Det här är vad som är känt och vad som spekuleras kring vilka ytterligare kunder Intel kan tänkas få – finns Apple bland dem?

Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

Mycronic trimmar den generiska maskritaren

Täbyföretaget Mycronic är kanske mest känt för sina ytmonteringsmaskiner och maskritare till bildskärmar men i utbudet finns också en generisk maskritare för kapsling, mikromekanik och pekskärmsfunktioner. Maskinen finns nu i en förbättrad version som ritar 20 till 40 procent snabbare plus att bildkvaliteten blivit bättre.

Wed 21:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus