JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 31 augusti 2016 VECKA 35

Om fyra år kommer 190 miljoner elektroniska sport- och hälsoaccessoarer att säljas, enligt analysfirman Gartner. En stor del drivs med engångsbatterier. Nu släpper Maxim Integrated en effekthanteringskrets tänkt att öka batteritiden hos alla dessa IoT-prylar.

Enligt Gartners analys kommer effekthanteringen att ha en betydande roll i elektroniska accessoarer framöver. Det har Maxim tagit fasta på vid konstruktionen av MAX14720, en PMIC-krets ämnad för prylar som drivs av engångsbatterier, och där både liten storlek och låg effektförbrukning är av största betydelse.

Nykomlingen integrerar fem diskreta funktioner: powerswitch, linjär regulator, buck-regulator, buck/boost-regulator samt övervakning.

Maxim har redan en stark position när det gäller hantering av laddningsbara batterier. Den nya PMIC-kretsen är ett sätt att bredda sig mot icke laddningsbara lösningar. Den kan drivas ner till 1,8 V, medan de allra flesta batteridrivna PMIC:ar drivs med 3V.

Kretsen har också mycket låg läckström. Den levereras dessutom med ett batterisigill som tas bort innan första användningen, vilket förlänger hållbarheten på prylar som ännu inte tagits i bruk.

MAX14720 finns att få i en WLP som mäter 2,26 x 2,14 mm och har 25 anslutningar. Den är specificerad för -40°C till +85°C. Prisuppgift fås på begäran.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Biometrichips är ny trend

Kretsar som scannar ögon och ansikten eller läser av fingeravtryck är en tillväxtmarknad, enligt taiwanesiska tidningen Digitimes, som hänvisar till industrikällor.

Volvo söker 400 ingenjörer

Volvo Cars planerar att anställa cirka 400 ingenjörer under det närmaste året. Främst i Göteborg, men även i Lund. Det är i första hand kompetens inom programvaruutveckling som företaget är ute efter för att stärka sin utveckling inom självkörande bilar, säkerhet och elektrifiering.

Med sikte på Industri 4.0

Den svenska kraftspecialisten Powerbox släpper fyra kraftaggregat för industrin. De levererar från 80 till 400 watt, kommer i närmare 30 variationer och är konstruerade för att strömförsörja system i industrimiljöer som kommunicerar i realtid över internet.

Efter 40 år – NI får ny vd

James Truchard har varit vd på National Instruments sedan han var med och grundade företaget 1976. Nu är det klart att den 73-årige veteranen ersätts av företagets mångårige finanschef Alex Davern.

Batterilager snabbt lönsamt för flerbostadshus

Redan med så lite som 0,8–1,3 kWh centraliserad lagringskapacitet per lägenhet kan flerbostadshus minska sina effekttoppar med 40 procent. Det har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle visat i simuleringar.

Wed 08:00, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus