JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 augusti 2016 VECKA 34

Minsta bilradarkretsen

Billiga radarsystem kan ge bilen ”syn” runt hela fordonet. NXP har lanserat en integrerad radarkrets i CMOS på 77 GHz för ändamålet.

Bara 7,5 x 7,5 mm och därmed minst i världen. Så presenterade NXP sitt nya radarchip på CES-mässan i Las Vegas. Kretsen kan ersätt dagens tvåkretslösning i kiselgermanium och blir därmed både mindre, billigare och effektsnålare.

Tillsammans med radarprocessorn som NXP fick med i köpet av Freescale ska det gå enkelt att skapa ett komplett system som kan integreras på olika ställen i bilen. Bland annat tänker sig NXP att radarn kan ersätta dagens ultraljudssensorer. Andra idéer är att med minst fyra radarchip skapa en 360-gradersbild runt bilen.

Företaget har tagit fram en referenskonstruktion med radar och processor som mäter 35x35 mm och drar 4 W.

Inget sägs dock om räckvidden, vinkelupplösningen, pris eller kommersiell lansering, men Google är ett av de företag som redan fått provkretsar att experimentera med.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Explosionsartad tillväxt för ljuskommunikation

Med en tillväxttakt på 90 procent per år kommer marknaden för kommunikation med synligt ljus att vara värd hela 10 miljarder dollar år 2023. Prognosen kommer från Global Market Insights.

Can och deep learning i samma chip

Dubbla Canbussar och stöd för fordonsstandarden ISO 26262 gör det tydligt villken marknad Nvidia siktar på med sin nya 16 nm-processor Parker.

Mobileye förlorade Tesla men vinner Delphi

Fordonsunderleverantören Delphi ska ta fram sin mest komplexa komponent någonsin – ett system som gör en bil självkörande. Till hjälp har företaget israeliska Mobileye, som nyligen förlorade Tesla som kund.

Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Sat 20:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus