JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 25 september 2016 VECKA 38

Wifi och Bluetooth i 28 nm

Systemkretsen Avastar 88W8977 kombinerar Bluetooth 4.2 med Wifi och ska enligt tillverkaren Marvell minimera fotavtrycket och komponentkostnaden. Den ska också  ha marknadens lägsta strömförbrukning bland konkurrerande produkter i 28 nm.

Tillämpningsområden är elektroniska accessoarer, IoT och smarta hem. Säkerhetskameror lyfts fram som exempel.

Kretsen stöder 802.11n upp till 150 Mbit/s och Bluetooth 4.2. Dessutom säger den sig stödja vissa funktioner i kommande Blueooth 5.0.

För lokalisering stöder den 802.11mc och BLE Location. Tillämpningar för detta kan vara riktad reklam, att hitta vänner i närheten, och inomhusnavigering på köpcentra, flygplatser och sportanläggningar.

88W8977 har en fullt integrerad frontend och dual band-kapacitet. Antennen delas mellan Bluetooth och Wifi och den  har inbyggd självkalibrering. Radioarkitekturen är Marvells egen.  

I Bluetooth LE Snooze mode drar den 72 µA och den har ett eco-mode på 10 dBm för sändning.

God samexistens med LTE säkras med hjälp av en Slot Availability Mask.

Provexemplar finns.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Umeå leder EU-projekt om sociala robotar

Ett fyraårigt  forsknings- och utbildningsprogram om sociala robotar i äldrevården leds från Umeå universitet.  EU-projektet omfattar 15 doktorander och har en total finansiering på 3,9 miljoner euro.  

Ericssons IoT-patentpool får medlemmar

Qualcomm, ZTE, KPN och Interdigital ansluter sig till den IoT-patentpool Ericsson grundade i februari. Poolen har fått ett namn, Avanci, och började skramla med insamlingsbössan redan i april.

Flexkort med 25 mikrometers ledare

Insulinpumpar, hörselimplantat, ultraljudshuvuden och lab-på-en-krets är några tillämpningar för schweiziska Cicors flexibla mönsterkort där ledarna kan vara så smala som 25 µm.

XP nu med digitalt styrd kraft

Kraftspecialisten XP Power har släppt sitt allra första digitala kraftaggregat. Det är ett modulärt AC/DC-aggregat i 1U-format som kan styras via PMBus-kommandon.

Motorola Moto-mods för makers

Gör som Hasselblad – utveckla en plugin till Lenovos mobiltelefon Moto Z. Element14 och Lenovo släpper en utvecklingssats för mobiltelefonens modulgränssnitt. Verktyget riktar sig både till makers och professionella.

Sun 10:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus