JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
måndag 29 augusti 2016 VECKA 35

CCD-sensor för krävande industri

En bildsensor med 47 Mpixel är vad ON Semiconductor just släppt. Siktet är inställt på utmanande tillämpningar såsom industriell inspektion och flygövervakning.

Den nya CCD-sensorn, med så kallad interline-arkitektur, är enligt ON Semiconductor världens mest högupplösta bildsensor i sitt slag.

KAI-47051 är namnet på sensorn som enligt ON Semi ökar den tillgängliga upplösning i exempelvis inspektionstillämpningar och flygkartläggning med över 50 procent jämfört med företagets idag vitt spridda bildsensor KAI-29050 med 20 Mpixel används.

Nykomlingen har inte bara högre upplösning genom ett större optiskt format, utan den innehåller även en förstärkare som sänker bruset vid läsning med 15 procent jämfört med dagens sensorer, vilket ökar det dynamiska omfånget till 66 dB.
 
Sensorn har 16 utgångar som gör det möjligt att nå en maximal bildhastighet på sju bilder per sekund, vilket enligt ON Semi är nästan dubbelt upp mot befintliga sensorer med lägre upplösning.

KAI-29050 finns att köpa i RoHS-kompatibla PGA-201-kapslar i de tre konfigurationerna Monochrome, Bayer Color och Sparse Color.  

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Batterilager snabbt lönsamt för flerbostadshus

Redan med så lite som 0,8–1,3 kWh centraliserad lagringskapacitet per lägenhet kan flerbostadshus minska sina effekttoppar med 40 procent. Det har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle visat i simuleringar.

Genrad förvärvar Autodiagnos
Mon 21:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus