JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

CCD-sensor för krävande industri

En bildsensor med 47 Mpixel är vad ON Semiconductor just släppt. Siktet är inställt på utmanande tillämpningar såsom industriell inspektion och flygövervakning.

Den nya CCD-sensorn, med så kallad interline-arkitektur, är enligt ON Semiconductor världens mest högupplösta bildsensor i sitt slag.

KAI-47051 är namnet på sensorn som enligt ON Semi ökar den tillgängliga upplösning i exempelvis inspektionstillämpningar och flygkartläggning med över 50 procent jämfört med företagets idag vitt spridda bildsensor KAI-29050 med 20 Mpixel används.

Nykomlingen har inte bara högre upplösning genom ett större optiskt format, utan den innehåller även en förstärkare som sänker bruset vid läsning med 15 procent jämfört med dagens sensorer, vilket ökar det dynamiska omfånget till 66 dB.
 
Sensorn har 16 utgångar som gör det möjligt att nå en maximal bildhastighet på sju bilder per sekund, vilket enligt ON Semi är nästan dubbelt upp mot befintliga sensorer med lägre upplösning.

KAI-29050 finns att köpa i RoHS-kompatibla PGA-201-kapslar i de tre konfigurationerna Monochrome, Bayer Color och Sparse Color.  

MER LÄSNING:
 
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus