JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
måndag 26 september 2016 VECKA 39

CCD-sensor för krävande industri

En bildsensor med 47 Mpixel är vad ON Semiconductor just släppt. Siktet är inställt på utmanande tillämpningar såsom industriell inspektion och flygövervakning.

Den nya CCD-sensorn, med så kallad interline-arkitektur, är enligt ON Semiconductor världens mest högupplösta bildsensor i sitt slag.

KAI-47051 är namnet på sensorn som enligt ON Semi ökar den tillgängliga upplösning i exempelvis inspektionstillämpningar och flygkartläggning med över 50 procent jämfört med företagets idag vitt spridda bildsensor KAI-29050 med 20 Mpixel används.

Nykomlingen har inte bara högre upplösning genom ett större optiskt format, utan den innehåller även en förstärkare som sänker bruset vid läsning med 15 procent jämfört med dagens sensorer, vilket ökar det dynamiska omfånget till 66 dB.
 
Sensorn har 16 utgångar som gör det möjligt att nå en maximal bildhastighet på sju bilder per sekund, vilket enligt ON Semi är nästan dubbelt upp mot befintliga sensorer med lägre upplösning.

KAI-29050 finns att köpa i RoHS-kompatibla PGA-201-kapslar i de tre konfigurationerna Monochrome, Bayer Color och Sparse Color.  

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Miljonregn över testbäddar och institut

Under parollen Testbädd Sverige satsar regeringen 845 miljoner kronor på strategiska innovationsområden, att stärka industriforskningsinstituten liksom test- och demonstrationsmiljöer.

Penlink får muskler med Addtech

Addtech Components – vars affärsidé är att bygga relativt små, fristående, flexibla och teknikintensiva team – köper Penlink som ligger i Hägersten, Stockholm, och är leverantör av elektronikkomponenter och servosystem till automationsindustrin. Företaget har fem anställda.

Ett steg närmare straffskatt på elektronik

Det hårt kritiserade förslaget om straffskatt på elektronik finns med i regeringens förslag till budget för 2017. Skatten blir 120 kronor per kilo med ett tak på 320 kronor per vara.

Ewaldsson avancerar på Ericsson

Telekomjätten Ericsson slår ihop sin teknik- och strategifunktion och ger ansvaret till Ulf Ewaldsson, som idag är teknikchef.

En terabit/s per fiberkanal i fälttest


Genom låta användningen av olika symboler variera med deras respektive signalstyrka lyckas forskare öka informationsinnehållet i en fiberkanal med 30 procent till 1 terabit/s vilket är nära shannongränsen för kanalen.

Sun 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus