JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 25 september 2016 VECKA 38

Multisim Blue utan begränsningar

Hösten 2014 lanserade komponentdistributören Mouser ett gratisverktyg för simulering och CAD av kretskort. Nu kommer en proffsversion som kostar 299 dollar per år och som bland annat tar bort begränsningen på maximalt 50 komponenter.

Texasbaserade Mouser tog hjälp av grannen National Instruments för att få en välbeprövad Spice-motor i Multisim Blue (länk). När simuleringen är klar och man är nöjd med konstruktionen kan programmet generera en mönsterkortslayout och materiallista för beställning från Mouser.

Biblioteket innehåller över 100 000 komponenter ur distributörens sortiment.

Användargränssnittet är interaktivt och i gratisversionen går det att konstruera med upp till 50 passiva, diskreta och analoga komponenter liksom integrerade kretsar, signalbehandlingskretsar, blandsignalkretsar, sensorer, kraftkretsar och skyddsutrustning. I den nya betalversionen finns ingen övre gräns för antalet komponenter.

Både versionerna saknar restriktioner för kortstorlek och det går att automatiskt skapa kort med upp till 64 lager.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Ett steg närmare straffskatt på elektronik

Det hårt kritiserade förslaget om straffskatt på elektronik finns med i regeringens förslag till budget för 2017. Skatten blir 120 kronor per kilo med ett tak på 320 kronor per vara.

Kinesisk utmanare vässar oscilloskopen

Med fyra kanaler, en bandbredd på 100 eller 200 MHz och en samplingshastighet på 2 GSa/s hamnar kinesiska Rigols nya oscilloskopfamilj i ett veritabelt getingbo. Ett tungt försäljningsargument är priset som startar på 1 695 euro.

Ewaldsson avancerar på Ericsson

Telekomjätten Ericsson slår ihop sin teknik- och strategifunktion och ger ansvaret till Ulf Ewaldsson, som idag är teknikchef.

Nu kan persiennmotorn tala Z-wave

I samarbete med Telldus tar Varbergsföretaget Teptron fram en Z-wave-styrd version av Teptrons AAA-batteridrivna persiennmotor. Den nya motorn heter Movez och har just lanserats på Indiegogo.

Halvledarräv till Hectronic

Lars Hallberg –  ofta kallad Intelexpert men med många strängar på sin lyra – har rekryterats av inbyggnadsföretaget Hectronics, där han blir Key Account Manager.

Sun 14:00, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus