JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 24 augusti 2016 VECKA 34

Multisim Blue utan begränsningar

Hösten 2014 lanserade komponentdistributören Mouser ett gratisverktyg för simulering och CAD av kretskort. Nu kommer en proffsversion som kostar 299 dollar per år och som bland annat tar bort begränsningen på maximalt 50 komponenter.

Texasbaserade Mouser tog hjälp av grannen National Instruments för att få en välbeprövad Spice-motor i Multisim Blue (länk). När simuleringen är klar och man är nöjd med konstruktionen kan programmet generera en mönsterkortslayout och materiallista för beställning från Mouser.

Biblioteket innehåller över 100 000 komponenter ur distributörens sortiment.

Användargränssnittet är interaktivt och i gratisversionen går det att konstruera med upp till 50 passiva, diskreta och analoga komponenter liksom integrerade kretsar, signalbehandlingskretsar, blandsignalkretsar, sensorer, kraftkretsar och skyddsutrustning. I den nya betalversionen finns ingen övre gräns för antalet komponenter.

Både versionerna saknar restriktioner för kortstorlek och det går att automatiskt skapa kort med upp till 64 lager.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Yumi är årets bästa industrirobot

ABB-roboten Yumi har fått utmärkelsen ”Golden Finger”. Det är första gången denna utmärkelse delats ut – tanken är att den ska markera början på Kinas strategi ”Made in China 2025” som syftar till att förvandla Kina till ett ledande tillverkningsland internationellt.

Fredagsgott: Elbil slår LaFerrari

Den kroatiska elbilen Rimac Concept One med fyra elmotorer ställdes nyligen i ett race mot superbilen Ferrari LaFerrari med både V12- och elmotor. Här visar ren el var skåpet ska stå.

1,8 gigawatt i brittiska supervindkraftsparken

vindVärldens största vindkraftspark ska byggas i havet utanför Storbritannien. Projektet Hornsea 2 ska kunna ge el till 1,6 miljoner hem.

Tesla beställer svensk mjukvara för krocktest

Linköpingsbolaget Image System har fått en initial beställning på analysmjukvara från elbilstillverkaren Tesla Motors. Mjukvaran ska enligt det svenska företaget användas i Teslas krocktestlabb.

ABB talar smarta elnät


När förnybar energi adderas till elnätet förändras förutsättningarna markant. Energitillförseln kommer från flera håll och varierar med dygn och årstid. Flödet är inte längre enkelriktat, utan flerriktat. För att hantera detta krävs digitala system för övervakning, kommunikation och styrning längs hela värdekedjan, menar ABB under öppningsceremonin vid Cigré-konferensen som pågår i Paris.

Tue 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus