JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Trollhättan lockar med 3D-printing i metall

Chalmers, Högskolan Väst och Swerea vill skapa en nationell arena för 3D-printing i metall förlagd till Trollhättan.

- Utmaningarna industrin står inför handlar om att kunna öka volymen på tillverkningen, öka takten, vilka material som finns tillgängliga och flexibiliteten i utrustningen. Dessa utmaningar tror jag den nya arenan kommer att kunna bidra till att lösa, säger Lars Nyborg, professor i material och tillverkningsteknik, Chalmers, i ett pressmeddelande.

Initiativet är ett led i att bidra till att minska miljöpåverkan och resursförbrukning inom industrin. Detta gäller både vid tillverkning och användning av olika produkter. Genom additiv tillverkning går det att minska både resursutnyttjandet och miljöpåverkan i och med att 3D-teknik kan ge lättare konstruktioner med mindre materialåtgång, kortare serier och högre grad av kundanpassning.

- Vi vill med gemensamma krafter vara med och stärka svensk industris konkurrenskraft. Vi har olika erfarenhet och kompetens att bidra med och vårt mål är att skapa en världsledande position för svensk industri inom området, säger Swereas vd Staffan Söderberg i ett pressmeddelande.

Läs Elektroniktidningens artikel om 3D-printning från november (länk).

MER LÄSNING:
 
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus