JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
fredag 26 augusti 2016 VECKA 34

Samsung investerar i Oled för Iphone

Samsung ska investera 7,4 miljarder dollar i tillverkning av Oled-skärmar för Apple Iphone. Detta bekräftar tidigare rykten om att Apple Iphone kommer att skifta från TFT-skärmar till Oled och att Samsung blir en av leverantörerna.

Nyheten kommer från koreanska ET News, som citeras av Digitimes. Investeringen kommer att användas för att öka Samsungs produktion av skärmsubstrat med mellan 30 000 och 45 000 i år och med ytterligare 45 000 år 2017. Produktions- och testsystem levereras av AP Systems och HB Technology.

Dessa investeringar är alltså öronmärkta för produktion åt Apple. Utöver detta investerar Samsung ytterligare 823 miljoner dollar för Oled-produktion åt kinesiska företag och åt sin egen smarttelefonfamilj Galaxy.

Enligt tidigare spekulationer kan Apple också komma att använda LG och AU Optronics som Oled-leverantörer. Man har spått att den totala investeringen som krävs kan hamna kring 13 miljarder dollar.

Enligt ett färskt rykte planerar Apple att investera i AU Optronics för att hjälpa företaget höja volymtillverkningen av sina Oledskärmar för att kunna täcka Apples Iphone-behov.

År 2017 tros Apple komma att börja leverera Iphone med Oled-skärmar.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Finland öppnar forskningsfab för företag

VTT:s halvdarfabrik i Espoo har mer kapacitet än var forskningsinstitutet behöver. Nu öppnas den för externa kunder som behöver mindre och mellanstora serier.

Gör det enklare att designa kablage

Engelska Pickering Interfaces gör inte bara switchkort utan även kablage som ofta används tillsammans med korten. Företaget har släppt ett nytt webbverktyg som ska göra det enkelt att designa skräddarsydda kablage.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Yumi är årets bästa industrirobot

ABB-roboten Yumi har fått utmärkelsen ”Golden Finger”. Det är första gången denna utmärkelse delats ut – tanken är att den ska markera början på Kinas strategi ”Made in China 2025” som syftar till att förvandla Kina till ett ledande tillverkningsland internationellt.

Mycronic trimmar den generiska maskritaren

Täbyföretaget Mycronic är kanske mest känt för sina ytmonteringsmaskiner och maskritare till bildskärmar men i utbudet finns också en generisk maskritare för kapsling, mikromekanik och pekskärmsfunktioner. Maskinen finns nu i en förbättrad version som ritar 20 till 40 procent snabbare plus att bildkvaliteten blivit bättre.

Fri 10:20, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus