JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 25 september 2016 VECKA 38

Ännu är inte sista ordet sagt men i och med att Atmels styrelse bytte fot igår, och rekommenderar aktieägarna att acceptera Microchips bud till förmån för Dialogs, ser striden ut att vara avgjord.

Det var i mitten av september som brittiska Dialog lade ett bud på Atmel värt 4,6 miljarder dollar. Atmels styrelse var med på noterna och rekommenderade aktieägarna att acceptera budet (länk).

Ganska omgående dök det upp spekulationer om att Cypress skulle blanda sig i leken. Det ryktet visade sig inte stämma men i mitten av december trumfade Microchip Dialog med ett bud på 3,42 miljarder dollar som nu fått styrelsen hos Atmel att svänga.

Att ett lägre bud ser ut att vinna beror på att bägge buden består av en kombination av kontanter och egna aktier. Dialog har tappat 42 procent på Frankfurtbörsen sedan budet i september så i dagsläget är Microchips bud helt enkelt högre än Dialogs.

Dialog går dock inte lottlöst ur affären. Företaget får ett skadestånd på 137 miljoner dollar.

Så sent som i maj köpte Microchip blandsignals- och kraftspecialisten Micrel för 744 miljoner dollar (länk) och innan dess har bland annat ISSC och SMSC förvärvats.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Miljonregn över testbäddar och institut

Under parollen Testbädd Sverige satsar regeringen 845 miljoner kronor på strategiska innovationsområden, att stärka industriforskningsinstituten liksom test- och demonstrationsmiljöer.

Ett steg närmare straffskatt på elektronik

Det hårt kritiserade förslaget om straffskatt på elektronik finns med i regeringens förslag till budget för 2017. Skatten blir 120 kronor per kilo med ett tak på 320 kronor per vara.

Ericsson kan stänga Kumla och Borås

Igår publicerade Svenska Dagbladet uppgifter om att Ericssons fabriker i Borås och Kumla ska läggas ned som en del i sparpaketet på 10 miljarder kronor. Totalt skulle uppåt 3000 personer i Sverige kunna förlora jobben.

Ericssons IoT-patentpool får medlemmar

Qualcomm, ZTE, KPN och Interdigital ansluter sig till den IoT-patentpool Ericsson grundade i februari. Poolen har fått ett namn, Avanci, och började skramla med insamlingsbössan redan i april.

Lär dig mörklägga Ukraina

Den 25–27 oktober på Nalen i Stockholm kan du lära dig allt som är känt om cyberattacken på Ukraina i december 2015. 

Sun 22:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus