JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 25 augusti 2016 VECKA 34

Ännu är inte sista ordet sagt men i och med att Atmels styrelse bytte fot igår, och rekommenderar aktieägarna att acceptera Microchips bud till förmån för Dialogs, ser striden ut att vara avgjord.

Det var i mitten av september som brittiska Dialog lade ett bud på Atmel värt 4,6 miljarder dollar. Atmels styrelse var med på noterna och rekommenderade aktieägarna att acceptera budet (länk).

Ganska omgående dök det upp spekulationer om att Cypress skulle blanda sig i leken. Det ryktet visade sig inte stämma men i mitten av december trumfade Microchip Dialog med ett bud på 3,42 miljarder dollar som nu fått styrelsen hos Atmel att svänga.

Att ett lägre bud ser ut att vinna beror på att bägge buden består av en kombination av kontanter och egna aktier. Dialog har tappat 42 procent på Frankfurtbörsen sedan budet i september så i dagsläget är Microchips bud helt enkelt högre än Dialogs.

Dialog går dock inte lottlöst ur affären. Företaget får ett skadestånd på 137 miljoner dollar.

Så sent som i maj köpte Microchip blandsignals- och kraftspecialisten Micrel för 744 miljoner dollar (länk) och innan dess har bland annat ISSC och SMSC förvärvats.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

ADI säkrar för framtiden

Analog Devices har köpt den del av amerikanska Sypris Electronics som är verksam inom cybersäkerhet. Med tekniken ska företaget säkra radiokomlösningar främst inom flyg- och försvarsindustrin, men också IoT.

Explosionsartad tillväxt för ljuskommunikation

Med en tillväxttakt på 90 procent per år kommer marknaden för kommunikation med synligt ljus att vara värd hela 10 miljarder dollar år 2023. Prognosen kommer från Global Market Insights.

Peter efter Leif på Acreo

Peter Björkholm tar över vd-stolen på forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT från Leif Ljungqvist den 1 september. Han har arbetat på Acreo sedan 2012 som chef för sensorenheten.

Thu 22:00, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus