JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Fjärrstyrd störfångare

Att upptäcka radiosändare som stör en mikrovågslänk eller sändare som försöker dölja sina signaler genom att sända i korta skurar är två uppgifter som passar MS27101A från Anritsu perfekt.

Det nya instrumentet är tänkt att placeras ut i fält och saknar därför skärm och knappar.

Tillsammans med Anritsus mjukvara Vision bildar MS27101A ett komplett system för spektrumövervakning på distans. Signalerna spelas in och tidsstämplas.

Kunderna kan vara myndigheter som har till uppgift att övervaka spektrum. Det kan gälla oavsiktliga störningar men också vid kraftverk, fängelser eller landsgränser. En annan användare som Anritsu ser framför sig är forskare som sysslar med radioteknik.

Instrumentet täcker frekvensområdet 9 kHz till 6 GHz och kan svepa upp till 24 GHz/s vilket gör att det kan fånga även korta signaler. Bandbredden är 20 MHz och det dynamiska området är minst 106 dB vid 1 Hz bandbredd.

Effektförbrukningen ligger på 11 W vilket gör att man kan försörja den med solceller och batterier om det inte finns el att tillgå.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
ON Semi tvingas sälja IGBT:erna

ON Semiconductor måste sälja sin verksamhet inom IGBT:er för att få köpa Fairchild. Det har den amerikanska handelskommissionen FTC beslutat. Konsekvensen är att Littelfuse köper en del av ON:s produktportfölj, där bland annat IGBT:er ingår.

Styr ljuset med kroppsrörelser

Philips Lighting är en av pionjärerna när det gäller LED-lampor vars färg och styrka styrs via smartmobilen. Nu tar företaget nästa steg och adderar en intelligent närvarosensor.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Tue 09:10, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus