JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 25 september 2016 VECKA 38

Fjärrstyrd störfångare

Att upptäcka radiosändare som stör en mikrovågslänk eller sändare som försöker dölja sina signaler genom att sända i korta skurar är två uppgifter som passar MS27101A från Anritsu perfekt.

Det nya instrumentet är tänkt att placeras ut i fält och saknar därför skärm och knappar.

Tillsammans med Anritsus mjukvara Vision bildar MS27101A ett komplett system för spektrumövervakning på distans. Signalerna spelas in och tidsstämplas.

Kunderna kan vara myndigheter som har till uppgift att övervaka spektrum. Det kan gälla oavsiktliga störningar men också vid kraftverk, fängelser eller landsgränser. En annan användare som Anritsu ser framför sig är forskare som sysslar med radioteknik.

Instrumentet täcker frekvensområdet 9 kHz till 6 GHz och kan svepa upp till 24 GHz/s vilket gör att det kan fånga även korta signaler. Bandbredden är 20 MHz och det dynamiska området är minst 106 dB vid 1 Hz bandbredd.

Effektförbrukningen ligger på 11 W vilket gör att man kan försörja den med solceller och batterier om det inte finns el att tillgå.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
ABB säljer kabeltillverkningen i Karlskrona

Danska NKT Cables köper ABB:s verksamhet för högspänningskabel, som sysselsätter runt 900 personer i Karlskrona. Transaktionen värderas till drygt 8 miljarder kronor. Det danska företaget har tidigare köpt Ericsson Cables fabrik i Falun.

En till standard från AMP

Konsortiet AMP – the Architects of Modern Power – är skapat av Ericsson Power Modules, Murata och CUI för att accelerera acceptansen av digitala kraftlösningar. Nu är konsortiet redo att släppa ytterligare en standarden: gigaAMP.

Arm släpper realtidskärna

Arms cpu-familj Cortex R – för realtid och robusthet – får en ny medlem kallad Cortex R52. Det här är Arms första egna Armv8-R-cpu, trots att arkitekturen presenterades redan år 2013.

Autonoma bilar lär sig tala

Hur vet jag att en bil utan förare sett mig när jag vill gå över gatan? Ögonkontakt med en förare är inte längre ett val. Med början i nästa vecka ska Interactive Institute testa hur människor reagerar i mötet med ett förarlöst fordon.

Prova Svensk Elektronik gratis!

Är du nyfiken på branschföreningen Svensk Elektronik men tvekar att gå med? Nu har ditt företag möjlighet att under tre månader och utan kostnad ta del av alla förmåner som ett medlemskap ger.

Sun 07:00, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus