JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
måndag 26 september 2016 VECKA 39

Användare av Cadence kretskortsverktyg Orcad får tillgång till distributören Arrows komponentdatabas Silicon Expert medan Arrows FAE:er utrustas med nyss nämnda verktyg.

Silicon Expert är Arrows databas med över 300 miljoner komponenter som i grundutförandet kostar 499 dollar per månad, men som i och med det färska samarbetet blir kostnadsfritt för användare av kretskortsverktyg Orcad. Databasen innehåller förutom komponentdata även uppgifter om var i livscykeln en komponent befinner sig, alternativa komponenter, data för olika förordningar eller lagstiftning som komponenten uppfyller liksom en prognos på hur länge komponenten kommer att finnas tillgänglig.

Orcad är Cadence kretskortsverktyg som i den enklaste formen är gratis, medan den kompletta varianten klarar de tuffaste uppgifterna. Genom att förse Arrows FAE:er med Orcad underlättas stödet till kunder som själva använder verktyget.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Ericssons IoT-patentpool får medlemmar

Qualcomm, ZTE, KPN och Interdigital ansluter sig till den IoT-patentpool Ericsson grundade i februari. Poolen har fått ett namn, Avanci, och började skramla med insamlingsbössan redan i april.

Motorola Moto-mods för makers

Gör som Hasselblad – utveckla en plugin till Lenovos mobiltelefon Moto Z. Element14 och Lenovo släpper en utvecklingssats för mobiltelefonens modulgränssnitt. Verktyget riktar sig både till makers och professionella.

Rysk konsult köper Pelagicore


Ryska internationella mjukvarukonsulten Luxoft får ytterligare 40 anställda i och med köpet av svenska Pelagicore, som utvecklar mjukvara för användargränssnitt i bilar.

Fläktfri Mini-ITX på Cortex A9 

Advantech släpper vad företaget hävdar är det första Mini-ITX-kortet med en riscprocessor, i detta fall NXP:s fyrkärna i.MX6D/Q på 1 GHz. Kortet stöder tre 1080p-skärmar och kan användas i uttagsautomater, för skyltning, informationskiosker och i industriella eller IOT-relaterade tillämpningar.

Umeå leder EU-projekt om sociala robotar

Ett fyraårigt  forsknings- och utbildningsprogram om sociala robotar i äldrevården leds från Umeå universitet.  EU-projektet omfattar 15 doktorander och har en total finansiering på 3,9 miljoner euro.  

Mon 05:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus