JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Användare av Cadence kretskortsverktyg Orcad får tillgång till distributören Arrows komponentdatabas Silicon Expert medan Arrows FAE:er utrustas med nyss nämnda verktyg.

Silicon Expert är Arrows databas med över 300 miljoner komponenter som i grundutförandet kostar 499 dollar per månad, men som i och med det färska samarbetet blir kostnadsfritt för användare av kretskortsverktyg Orcad. Databasen innehåller förutom komponentdata även uppgifter om var i livscykeln en komponent befinner sig, alternativa komponenter, data för olika förordningar eller lagstiftning som komponenten uppfyller liksom en prognos på hur länge komponenten kommer att finnas tillgänglig.

Orcad är Cadence kretskortsverktyg som i den enklaste formen är gratis, medan den kompletta varianten klarar de tuffaste uppgifterna. Genom att förse Arrows FAE:er med Orcad underlättas stödet till kunder som själva använder verktyget.

MER LÄSNING:
 

 
MEST LÄST JUST NU
ON Semi tvingas sälja IGBT:erna

ON Semiconductor måste sälja sin verksamhet inom IGBT:er för att få köpa Fairchild. Det har den amerikanska handelskommissionen FTC beslutat. Konsekvensen är att Littelfuse köper en del av ON:s produktportfölj, där bland annat IGBT:er ingår.

Styr ljuset med kroppsrörelser

Philips Lighting är en av pionjärerna när det gäller LED-lampor vars färg och styrka styrs via smartmobilen. Nu tar företaget nästa steg och adderar en intelligent närvarosensor.

Datatrafiken ökar men energiförbrukningen minskar

Energiförbrukning och koldioxidutsläpp i Sverige från IT-, medie- och konsumentelektronik minskar sedan 2010 trots kraftigt ökad datatrafik.

Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Tue 15:00, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus