JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34

Qualcomm och TDK bildar samriskbolaget RF360 Holdings Singapore PTE. Det ska leverera antenn-nära integrerade rf-moduler och rf-filter med siktet ställt på mobila enheter och snabbväxande områden, såsom Internet of Things (IoT ), drönare, robotar och fordon.

Det nybildade samriskföretaget ska bygga på TDK:s kompetens inom rf-filtrering, kapsling och modulintegration liksom Qualcomms expertis inom trådlös teknik. RF360 kommer inledningsvis att ägas till 51 procent av Qualcomm och 49 procent av Epcos AG, som är ett helägt dotterbolag till TDK.

Förutom att skapa RF360 planerar de två företagen även att utöka sitt samarbete att täcka teknikområden för nästa generations mobilkommunikation, IoT och fordonsindustrin. Här handlar det om exempelvis passiva komponenter, batterier, trådlös laddning, sensorer, mems och mycket mer.

Det nya avtalet förväntas vara slutfört i början av 2017, efter att det fått godkännande av berörda myndigheter liksom uppfyllt andra formella.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Mobileye förlorade Tesla men vinner Delphi

Fordonsunderleverantören Delphi ska ta fram sin mest komplexa komponent någonsin – ett system som gör en bil självkörande. Till hjälp har företaget israeliska Mobileye, som nyligen förlorade Tesla som kund.

ADI säkrar för framtiden

Analog Devices har köpt den del av amerikanska Sypris Electronics som är verksam inom cybersäkerhet. Med tekniken ska företaget säkra radiokomlösningar främst inom flyg- och försvarsindustrin, men också IoT.

Bättre på alla punkter för Hanza

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar större omsättning och bättre resultat för andra kvartalet jämfört med det första trots att företaget avvecklade en fabrik i Tallinn och flyttade verksamheten till Tartu.

Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Sun 07:00, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus