JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 23 augusti 2016 VECKA 34

Ivan efter Martin på Lövånger

Ivan Vincent blir ny vd för kontraktstillverkaren Lövånger Elektronik samtidigt som den avgående vd:n Martin Linder axlar rollen som styrelseordförande för Leab Group med fabriker i Lövånger, Fagersta, Uppsala och Tallinn.

Leab beskriver förändringen som ett led i ett ökat fokus på försäljning och tillväxt samtidigt som den lokala närvaron stärks i fabriken i Lövånger.

Martin Linder har pendlat från Stockholm till Lövånger medan den nya vd:n bor i regionen. Ivan Vincent har arbetat inom elektronikbranschen sedan slutet av 90-talet med främst projektledning och försäljning.De senaste sex åren har han arbetat med försäljning på Lövånger Elektronik och blev försäljningschef för 3 år sedan.

– Hans erfarenheter och starka säljbakgrund passar väl in i våra planer på fortsatt tillväxt, säger  Martin Linder i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Tesla beställer svensk mjukvara för krocktest

Linköpingsbolaget Image System har fått en initial beställning på analysmjukvara från elbilstillverkaren Tesla Motors. Mjukvaran ska enligt det svenska företaget användas i Teslas krocktestlabb.

Mycronic trimmar den generiska maskritaren

Täbyföretaget Mycronic är kanske mest känt för sina ytmonteringsmaskiner och maskritare till bildskärmar men i utbudet finns också en generisk maskritare för kapsling, mikromekanik och pekskärmsfunktioner. Maskinen finns nu i en förbättrad version som ritar 20 till 40 procent snabbare plus att bildkvaliteten blivit bättre.

Yumi är årets bästa industrirobot

ABB-roboten Yumi har fått utmärkelsen ”Golden Finger”. Det är första gången denna utmärkelse delats ut – tanken är att den ska markera början på Kinas strategi ”Made in China 2025” som syftar till att förvandla Kina till ett ledande tillverkningsland internationellt.

Luleås solcellsforskning får förstärkning från Italien

Forskaren, uppfinnaren, läraren och entreprenören Francesco Enrichi rekryteras för att arbeta med Luleå universitets forskningsprojekt Nano2solar. Pengarna kommer från Vinnovas samarbetsprogram Mobility for Growth.

Två effektiva kraftpaket

Kraftspecialisten XP Power har lanserat två DC/DC-omvandlare med upp till 92 procents verkningsgrad. De kommer med en mängd olika inspänningar, dubbla och enkla utgångar samt levererar 40 respektive 50 watt.

Tue 23:00, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus