JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34

NI uppgraderar instrumentlådan

Oscilloskop, funktionsgenerator, multimeter, spänningskälla plus 34 digitala in- och utgångar får plats i Virtualbench. Nu kommer en förbättrad version av National Instruments allt-i-ett-instrument.

Tanken med Virtualbench är att erbjuda ett instrument som har många funktioner, tar liten plats och har ett lågt pris. En del i det konceptet är att nyttja den dator eller surfplatta som användaren redan har för att presentera signalerna och styra instrumentet. Då behövs ingen skärm och inga knappar eller rattar på instrumentet.

Virtualbench lanserades 2014 och kan ses som en konkurrent till oscilloskopet, elektronikingenjörernas motsvarighet till den schweiziska armékniven.

Virtualbench lanserades 2014 (länk) och kommer nu i en förbättrad version med fyra analoga kanaler på 350 MHz bandbredd och en samplingshastighet på 1,5 GHz.

Spänningskällan ger numera 3 A på 6 V-utgången och 1 A på utgångarna med 25 V respektive −25V.

Förutom Ethernet har instrumentet USB och wifi.

Bättre prestanda innebär också ett högre pris. Ursprungsmodellen 8012 kostar 18 620 kronor medan den förbättrade modellen 8034 går på 55 840 kronor.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Tre nya undantag från RoHS
EU-kommissionen har föreslagit ytterligare tre undantag i RoHS-direktivet, Reduction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment.. Förändring har dock minimal inverkan på svensk elektronikindustri.
Mikromekanik för satelliter
Rymdbolaget köper 75 procent av aktierna i Uppsalaföretaget Nanospace som utvecklar mikromekaniska komponenter till satelliter.
Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Intel drar fiber till kislet

Efter 16 års utvecklingsarbete lanserade Intel de första kretsarna med fiberanslutning på företagets utvecklingskonferens i förra veckan. Det är en hybridlösning med separata kretsar som klarar 100 Gbit/s.

Sun 15:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus