JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 31 augusti 2016 VECKA 35

Integrera Optilias avsyning i din mjukvara

Svenska Optilia Instruments, som utvecklar och tillverkar utrustning för optisk avsyning, lanserar ett utvecklingsverktyg som gör det enklare att integrera bilderna från företagets avsyningsutrustning med tredjepartsmjukvara.

Det nya utvecklingsverktyget liknar i mångt och mycket det som redan finns för PC-styrning av avsyningsutrustningen. Det är består av ett bibliotek i C++ kompilerat för Visual Studio (2010 och 2012). Ett smakprov på färdiga funktioner är zoom, fokusering, exponering, irisrvärde, ljushet, exponeringskompensation, automatisk exponering och vitbalans.

Utvecklingsverktyget fungerar med HD-kamerorna i W-serien. Exempelvis har W30 full HD med 1080p, en zoom på 30 gånger, snabbt autofokus och ett arbetsavstånd på upp till 50 cm.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Dags för IoT-konferens i Lund

På onsdag i nästa vecka – den 7: september – slår Ideon i Lund åter upp dörrarna för en konferens i två dagar kring sakernas internet. Den snabba utvecklingen gör att årets konferens fokuserar på affärsnyttan, snarare än ny teknik och trender.

Efter 40 år – NI får ny vd

James Truchard har varit vd på National Instruments sedan han var med och grundade företaget 1976. Nu är det klart att den 73-årige veteranen ersätts av företagets mångårige finanschef Alex Davern.

Sökes: fyra autonomi-professorer

Är du ett professorsämne och skulle du inte alls ha något emot en riktigt fet budget? Forskningsprogrammet Wasp – Sveriges största enskilda forskningsprogram någonsin – ställer fram fyra tomma professorsstolar.

ON Semi tvingas sälja IGBT:erna

ON Semiconductor måste sälja sin verksamhet inom IGBT:er för att få köpa Fairchild. Det har den amerikanska handelskommissionen FTC beslutat. Konsekvensen är att Littelfuse köper en del av ON:s produktportfölj, där bland annat IGBT:er ingår.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Tue 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus