JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34

Två snabba, energisnåla optokopplare som klarar höga temperaturer är vad Toshiba Electronics Europe just släppt. Båda är tänkta att användas i exempelvis digitala gränssnitt för mät- och styrenheter inom industrin.

De två optokopplarna heter TLP2745 samt TLP2748. Det som skiljer dem åt är att den förstnämnda har bufferlogik och den sistnämnda inverterlogik.

I övrigt är det mesta lika. Båda drar lite energi och har låg pulsbreddsdistorsion (PWD) – som mest 40 ns – samt en fördröjning på maximalt 120 ns. De garanterar en isolationsspänning på 5 000 V och följer internationella säkerhetsbestämmelser för förstärkt isolering.

Kretsarna är anpassade för kommunikationsgränssnitt, exempelvis RS232, RS422 och RS485, i industriella tillämpningar, liksom för dataöverföring mellan kretsar med olika spänningar.

De levereras kapslade i en SO6L med måtten 10 × 3,8 × 2,1 mm. Som mest drar de 3 mA. De matas med 4,5 till 30 V och fungerar inom temperaturintervallet −40°C upp till 110°C.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

Gör det enklare att designa kablage

Engelska Pickering Interfaces gör inte bara switchkort utan även kablage som ofta används tillsammans med korten. Företaget har släppt ett nytt webbverktyg som ska göra det enkelt att designa skräddarsydda kablage.

Sat 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus