JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
måndag 26 september 2016 VECKA 39


I Trelleborg finns en komplett verkstad för utveckling och tillverkning av elektronik. Ägaren Anton Bosevski har avlidit och nu söker arvingarna någon som vill ta över maskiner, instrument och komponenter.

– Han hade precis avslutat ett samarbete med en stor firma i Lund som gör patientliftar när han helt oväntat gick bort, säger Margareta Bosevski.

Hon hjälper sina barn att sälja exmakens inventarier i Arifex Elektroniklaboratorium i Trelleborg.

– Vi har fram till sista september på oss att tömma lokalen.

Anton Bosevski sysslade med att utveckla och tillverka olika typer av elektroniksystem. Kunderna har varit mindre företag och förutom patientliftar har han bland annat tagit fram drivelektronik till belysning. Verksamheten sysselsatte honom själv och två halvtidsanställda plus extrapersonal vid arbetstoppar.

Han har också arbetat med provning och i verkstaden finns instrument för bland annat högspänningstest. Många av inventarierna har några år på nacken, men är fullt fungerande.

– Han hade byggt upp verksamheten under mer än 20 år och hade som filosofi att införskaffa begagnade saker för en billig penning. Det är den typen av köpare vi letar efter, säger Margareta Bosevski.

Det finns ingen förteckning men av bilderna framgår att maskinerna kommer från bland annat Fuji, Universal och Jot. Förutom maskiner, mätinstrument och handverktyg finns det även blandade komponenter både för yt- och hålmontering.

Den som är intresserad av hela eller delar av inventarierna kan kontakta Margareta Bosevski på epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Umeå leder EU-projekt om sociala robotar

Ett fyraårigt  forsknings- och utbildningsprogram om sociala robotar i äldrevården leds från Umeå universitet.  EU-projektet omfattar 15 doktorander och har en total finansiering på 3,9 miljoner euro.  

Penlink får muskler med Addtech

Addtech Components – vars affärsidé är att bygga relativt små, fristående, flexibla och teknikintensiva team – köper Penlink som ligger i Hägersten, Stockholm, och är leverantör av elektronikkomponenter och servosystem till automationsindustrin. Företaget har fem anställda.

Vill hålla takten i nätet

Sitime lanserar en plattform – Elite – som ska lösa tajmingproblem i kommande telekom- och nätverksutrustning. Den tar sig an utmaningar som hög temperatur, termisk chock, vibration och oförutsägbar luftflöde, utan att ge avkall på prestanda.

Effektmätning på alla upptänkliga sätt

Med en garanterad noggrannhet över hela mätområdet plus en specifikation för faktorer som kan påverka resultatet ska den sexkanaliga effektmetern WT1800E från Yokogawa bidra till att skapa energieffektivare produkter.

Ericssons IoT-patentpool får medlemmar

Qualcomm, ZTE, KPN och Interdigital ansluter sig till den IoT-patentpool Ericsson grundade i februari. Poolen har fått ett namn, Avanci, och började skramla med insamlingsbössan redan i april.

Mon 22:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus