JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34


I Trelleborg finns en komplett verkstad för utveckling och tillverkning av elektronik. Ägaren Anton Bosevski har avlidit och nu söker arvingarna någon som vill ta över maskiner, instrument och komponenter.

– Han hade precis avslutat ett samarbete med en stor firma i Lund som gör patientliftar när han helt oväntat gick bort, säger Margareta Bosevski.

Hon hjälper sina barn att sälja exmakens inventarier i Arifex Elektroniklaboratorium i Trelleborg.

– Vi har fram till sista september på oss att tömma lokalen.

Anton Bosevski sysslade med att utveckla och tillverka olika typer av elektroniksystem. Kunderna har varit mindre företag och förutom patientliftar har han bland annat tagit fram drivelektronik till belysning. Verksamheten sysselsatte honom själv och två halvtidsanställda plus extrapersonal vid arbetstoppar.

Han har också arbetat med provning och i verkstaden finns instrument för bland annat högspänningstest. Många av inventarierna har några år på nacken, men är fullt fungerande.

– Han hade byggt upp verksamheten under mer än 20 år och hade som filosofi att införskaffa begagnade saker för en billig penning. Det är den typen av köpare vi letar efter, säger Margareta Bosevski.

Det finns ingen förteckning men av bilderna framgår att maskinerna kommer från bland annat Fuji, Universal och Jot. Förutom maskiner, mätinstrument och handverktyg finns det även blandade komponenter både för yt- och hålmontering.

Den som är intresserad av hela eller delar av inventarierna kan kontakta Margareta Bosevski på epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Pessimism trots högkonjunktur

Två av tre svenska underleverantörer hade ökad omsättning under årets andra kvartal. Men trots högkonjunktur finns det många frågetecken som dämpar optimismen. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

Gör det enklare att designa kablage

Engelska Pickering Interfaces gör inte bara switchkort utan även kablage som ofta används tillsammans med korten. Företaget har släppt ett nytt webbverktyg som ska göra det enkelt att designa skräddarsydda kablage.

Sat 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus