JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 augusti 2016 VECKA 34

Västerås elektronikmässa fyller tio

Det som en gång började som en liten mötesplats för lokala aktörer inom elektronik och inbyggda system är numera en etablerad mässa för branschfolk från hela Sverige. 2016 firar Elektronikexpo i Västerås tio år.

– I år är siktet högre inställt och målet är att få hit 60 utställare och ytterligare fler besökare, säger mässgeneralen Mikael Olsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt är det inget självändamål att ha mängder av besökare, det ”rätt” besökare som gäller.

– Vi siktar in oss på alla med en tydlig koppling till den stadigt växande elektronikindustrin.

För varje år har mässan vuxit och blivit större. Från allra första början höll man till på Apalby. Lokalerna där blev direkt för små och man flyttade till Rocklunda. Med tiden blev även de för små, och man tvingades säga nej till utställare.

– För två år sedan beslutade vi att kliva upp ett steg och flyttade evenemanget till Aros Congress Center och detta blir det tredje året vi är där, säger Mikael Olsson.

Elektroniktidningen kommer att vara på plats och du hittar mer information här: (länk)

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Bättre på alla punkter för Hanza

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar större omsättning och bättre resultat för andra kvartalet jämfört med det första trots att företaget avvecklade en fabrik i Tallinn och flyttade verksamheten till Tartu.

Tesla beställer svensk mjukvara för krocktest

Linköpingsbolaget Image System har fått en initial beställning på analysmjukvara från elbilstillverkaren Tesla Motors. Mjukvaran ska enligt det svenska företaget användas i Teslas krocktestlabb.

Tele2 köper Kombridge

Teleoperatören Tele2 köper Göteborgsföretaget Kombridge som utvecklar en back-end-lösning för att trådlöst koppla upp sensorer som gör att företag kan styra produkter samt fjärrövervaka.  Med köpet vill Tele2 stärka sin position inom IoT–säkerhetstjänster.

Fri 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus