JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Brittiska e2v Technologies har köpt Linköpingsföretaget SP Devices – vars kärnkompetens är en algoritm som höjer prestanda hos två eller fler sammanflätade AD-omvandlare – för 18 miljoner dollar.

Hittills har halvledardelen av e2v Technologies främst serverat flyg- och försvarsindustrin, men framåt vill företaget bli starkare när det gäller signalbehandlingslösningar inom exempelvis industriell automation, hälso- och sjukvård, kommunikation och säkerhet.

SP Devices grundades 2004 av ett forskarteam från Linköpings universitet som även i fortsättningen kommer att driva verksamheten på plats i Linköping. Förra året omsatte företaget cirka 4,0 miljoner dollar.


– Vi tror oss kunna expandera vår verksamhet genom att utveckla signalpath-subsystem till våra kunder och SP Devices accelererar denna strategi genom ADC-kapacitet skyddad av egenutvecklad IP. Den passar utmärkt för våra dataomvandlare och jag är glad att välkomna SP Devices till vårt team, säger Steve Blair, vd på e2v, i ett pressmeddelande.

Initialt betalar e2v 14 miljoner dollar för SP Devices, men om satta tillväxtmål uppnås kommer ytterligare 4 miljoner dollar att utbetalas.

MER LÄSNING:
 

 
MEST LÄST JUST NU
Batterilager snabbt lönsamt för flerbostadshus

Redan med så lite som 0,8–1,3 kWh centraliserad lagringskapacitet per lägenhet kan flerbostadshus minska sina effekttoppar med 40 procent. Det har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle visat i simuleringar.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Dialog halverar förlusterna med Smart GaN

Smart GaN är namnet på en ny teknik från brittiska Dialog Semiconductor. Först ut är en halvbrygga, baserad på två GaN-transistorer integrerade med drivning, logik och analoga block. Den halverar förlusterna vid kraftomvandling och är världens första i sitt slag att släppas på bred front från en större halvledartillverkare, hävdar Dialog.

Dags för IoT-konferens i Lund

På onsdag i nästa vecka – den 7: september – slår Ideon i Lund åter upp dörrarna för en konferens i två dagar kring sakernas internet. Den snabba utvecklingen gör att årets konferens fokuserar på affärsnyttan, snarare än ny teknik och trender.

Sökes: fyra autonomi-professorer

Är du ett professorsämne och skulle du inte alls ha något emot en riktigt fet budget? Forskningsprogrammet Wasp – Sveriges största enskilda forskningsprogram någonsin – ställer fram fyra tomma professorsstolar.

Tue 19:00, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus