JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Stockholms Affärsänglar och Professionell Ägarstyrning investerar i Västeråsföretaget Percepio och dess verktyg för programutveckling.

Styrelsen meddelar inte exakt hur stor investeringen är.

Johan Kraft
Johan Kraft

– Men det är ett antal miljoner och betydligt större än vår förra investeringsrunda, berättar företagets grundare Johan Kraft.

– Det är tillräckligt för att öka från 4 till 6 anställda och satsa på nyutveckling.

Företaget söker i nuläget primärt en C#-utvecklare.

Pengarna kommer också att användas för mångdubbla marknadsföringen. I år kommer företaget för första gången att ställa ut i egen monter på Europas viktigaste inbyggnadsmässa, Embedded World, som äger rum den 23–25 februari i Nürnberg.

Johan Kraft deltar även på Embedded World som föredragshållare i samarbete med Richard Barry, grundaren av det populära öppenkodsoperativsystemet FreeRTOS.

Professionell Ägarstyrning (PÄAB) är en ny investerare som också tar plats i Percepios styrelse.  PÄAB är en större grupp investerare som investerar genom en gemensam fond. De var en tidig investerare i IAR och investerade även i videoalgoritmföretaget Imint, som nyligen börsnoterades.

Percepio tredubblade sin försäljning och webbtrafik under 2015. Företaget grundades 2009 och utvecklar visualiseringsverktyg för mjukvaruutveckling av inbyggda system.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Efter 40 år – NI får ny vd

James Truchard har varit vd på National Instruments sedan han var med och grundade företaget 1976. Nu är det klart att den 73-årige veteranen ersätts av företagets mångårige finanschef Alex Davern.

Dags för IoT-konferens i Lund

På onsdag i nästa vecka – den 7: september – slår Ideon i Lund åter upp dörrarna för en konferens i två dagar kring sakernas internet. Den snabba utvecklingen gör att årets konferens fokuserar på affärsnyttan, snarare än ny teknik och trender.

Datatrafiken ökar men energiförbrukningen minskar

Energiförbrukning och koldioxidutsläpp i Sverige från IT-, medie- och konsumentelektronik minskar sedan 2010 trots kraftigt ökad datatrafik.

Om Elektroniktidningen

Elektroniktidningen är den viktigaste nyhetskällan för Dig som jobbar inom den svenska elektronikbranschen. Vi driver också en nyhetssajt i Finland på finska. Mer om den här (länk).

Sökes: fyra autonomi-professorer

Är du ett professorsämne och skulle du inte alls ha något emot en riktigt fet budget? Forskningsprogrammet Wasp – Sveriges största enskilda forskningsprogram någonsin – ställer fram fyra tomma professorsstolar.

Tue 22:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus