JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 30 augusti 2016 VECKA 35

Mer kraft hos Testhouse

Test- och mätdistributören Testhouse Nordic kompletterar portföljen med kraftinstrument från taiwanesiska Itech Electronics.

Itech Electronics är en av världens största leverantörer av testutrustning för kraft och energi. Företaget har över 300 anställda varav 150 är utvecklingsingenjörer som i snitt tar fram en ny produkt varannan månad.

Företaget har hundratals produkter inklusive kraftaggregat (AC & DC), laster (DC & AC), effektmetrar och effektanalysatorer. Det finns också dedicerade testsystem för bland annat batteritest, strömförsörjningstest, fordonselektronik, solpaneler och turbintest liksom test av växelspänningsmotorer.

Förutom en betydande OEM-försäljning har Itech egen försäljning och service i över 30 länder, huvudsakligen i Fjärran Östern.

Även Keysight har instrument för kraftområdet men överlappet är litet:

– Keysight saknar helt AC- laster idag och har ett begränsat antal DC-laster. Med Itech får vi ett bredare program mot högre effekter (upp till 600 kW). Även när det gäller AC-källor så breddar vi oss, och kan erbjuda högre effekter via Itech, skriver Staffan Johansson på Testhouse i ett mail till Elektroniktidningen.

MER LÄSNING:
 

 
MEST LÄST JUST NU
Batterilager snabbt lönsamt för flerbostadshus

Redan med så lite som 0,8–1,3 kWh centraliserad lagringskapacitet per lägenhet kan flerbostadshus minska sina effekttoppar med 40 procent. Det har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle visat i simuleringar.

Dags för IoT-konferens i Lund

På onsdag i nästa vecka – den 7: september – slår Ideon i Lund åter upp dörrarna för en konferens i två dagar kring sakernas internet. Den snabba utvecklingen gör att årets konferens fokuserar på affärsnyttan, snarare än ny teknik och trender.

Med sikte på Industri 4.0

Den svenska kraftspecialisten Powerbox släpper fyra kraftaggregat för industrin. De levererar från 80 till 400 watt, kommer i närmare 30 variationer och är konstruerade för att strömförsörja system i industrimiljöer som kommunicerar i realtid över internet.

ON Semi tvingas sälja IGBT:erna

ON Semiconductor måste sälja sin verksamhet inom IGBT:er för att få köpa Fairchild. Det har den amerikanska handelskommissionen FTC beslutat. Konsekvensen är att Littelfuse köper en del av ON:s produktportfölj, där bland annat IGBT:er ingår.

Datatrafiken ökar men energiförbrukningen minskar

Energiförbrukning och koldioxidutsläpp i Sverige från IT-, medie- och konsumentelektronik minskar sedan 2010 trots kraftigt ökad datatrafik.

Tue 16:50, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus