JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

lorawanLora-nät täcker Embedded World

En karta som visar var alla Nürnbergs bussar befinner sig – det kommer du att kunna se i Microchips och Semtechs mässbås på Embedded World i Nürnberg nästa vecka. Det är Semtech som demonstrerar sin energisnåla trådlösa IoT-nätteknik Lorawan.

Energibolaget Eons dotterbolag Digimondo kommer i mitten av i år att öppna Lpwan-nät (yttäckande strömsnålt nät) baserade på standarden Lorawan (LoRaWAN) i Nürnberg, Hamburg och Berlin. Nätet testades i Hamburg och Berlin i fjol och till Embedded Worldmässan ska det nu provköras även i Nürnberg.

På Embedded World ska Digimondo demonstrera en typisk tillämpning för nätet, att spåra bussar via deras Lorawanenheter. Microchip kommer under konferensen att dela ut utvecklingssatser uppkopplade till Nürnbergnätet, så att du kan testa själv.

Semtech levererar RF-komponenterna till  Digimondos nät och till Microchips utvecklingssatser.

Också München, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf, Essen, Köln och kringliggande landsbygd har fått klartecken för utrullning av Lorawan.  Några tillämpningar väntas bli smarta elmätare, luftföroreningsmätare och spårning av fartyg.

Lorawan sägs ha lång räckvidd, ge lång batteritid, och vara bra på att tränga igenom väggar och andra hinder. Tekniken används i dagen jorden runt för bland annat övervakning av jordbruk, byggnadsadministration, vattenkonservering och spårning av naturkatastrofer.

Pickering

MER LÄSNING:
 
magasinet

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)