JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 31 augusti 2016 VECKA 35

En testbädd för digitalteknik med stöd från Electrum, Stockholms stad, Länsstyrelsen i Stockholm, Ericsson, IBM, KTH, Stockholms universitet och Swedish ICT – öppnas i Kista i år.

På Urban ICT Arena ska företag, myndigheter och forskare utveckla, testa och visa upp framtidens kommunikations- och digitalteknik.

I februari eller mars börjar de första pilotprojekten och i mars eller april börjar Stokab dra ny fiber längs längs Kistagången och koppla upp bland annat lyktstolpar, busskurer och byggnader med fiber.

– Projekten ska bidra till att utveckla framtidens hållbara städer, stärka innovationskraften i regionen och säkra framtidens arbetstillfällen, skriver Kista Science City i ett pressmeddelande.

– Urban ICT Arena ska visa upp befintliga projekt och forskning men också utveckla och pröva nytt.

Ambitionen är att öppenheten ska vara stor, trösklarna låga och tillgängligheten hög.

Electrum har uppdragit åt dotterbolaget Kista Science City att genomföra Urban ICT Arena vars programchef är Petra Dalunde. Kista Science City utvecklar och marknadsför Kista som ett ICT-kluster.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Dags för IoT-konferens i Lund

På onsdag i nästa vecka – den 7: september – slår Ideon i Lund åter upp dörrarna för en konferens i två dagar kring sakernas internet. Den snabba utvecklingen gör att årets konferens fokuserar på affärsnyttan, snarare än ny teknik och trender.

Efter 40 år – NI får ny vd

James Truchard har varit vd på National Instruments sedan han var med och grundade företaget 1976. Nu är det klart att den 73-årige veteranen ersätts av företagets mångårige finanschef Alex Davern.

Sökes: fyra autonomi-professorer

Är du ett professorsämne och skulle du inte alls ha något emot en riktigt fet budget? Forskningsprogrammet Wasp – Sveriges största enskilda forskningsprogram någonsin – ställer fram fyra tomma professorsstolar.

ON Semi tvingas sälja IGBT:erna

ON Semiconductor måste sälja sin verksamhet inom IGBT:er för att få köpa Fairchild. Det har den amerikanska handelskommissionen FTC beslutat. Konsekvensen är att Littelfuse köper en del av ON:s produktportfölj, där bland annat IGBT:er ingår.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Tue 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus