JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 25 september 2016 VECKA 38

Inspireras och nätverka den 14 juni

Veckan före midsommar arrangeras en heldag om elektronik, opto och sensorer i Kista. Ledorden är inspiration och nätverkande.

I höstas arrangerade Mittuniversitet en heldag om kompetenscentrum och andra samarbeten inom elektronik, optoelektronik och sensorer i Sverige (länk). Nu är det dags för vad som kan ses som en uppföljning.

Den här gången ligger fokus på att lyfta fram lyckade projekt som gått från idé till produkt. Presentationerna kommer både från industrin och akademin.

För att få till nya ”success stories” finns chansen för dig som letar samarbetspartners eller vill söka pengar via exempelvis programmet Smartare elektroniksystem att presentera dig.

Arrangörerna kommer också att lägga fram en kartläggning av den kompetens som finns inom mikro- och nanoelektronik i Sverige liksom berätta om vad som händer i innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.

Än finns ingen färdig agenda och det går inte att anmäla sig. Arrangörerna vill ändå att du viker den 14 juni redan nu för en inspirerande heldag i Kista.

MER LÄSNING:
 
 
MEST LÄST JUST NU
Lär dig mörklägga Ukraina

Den 25–27 oktober på Nalen i Stockholm kan du lära dig allt som är känt om cyberattacken på Ukraina i december 2015. 

ABB säljer kabeltillverkningen i Karlskrona

Danska NKT Cables köper ABB:s verksamhet för högspänningskabel, som sysselsätter runt 900 personer i Karlskrona. Transaktionen värderas till drygt 8 miljarder kronor. Det danska företaget har tidigare köpt Ericsson Cables fabrik i Falun.

Rysk konsult köper Pelagicore


Ryska internationella mjukvarukonsulten Luxoft får ytterligare 40 anställda i och med köpet av svenska Pelagicore, som utvecklar mjukvara för användargränssnitt i bilar.

Vodafone redo för NB-IoT

Två månader tidigare än planerat har operatören Vodafone tillsammans med Huawei genomfört tester i Spanien i ett kommersiellt LTE-nät med den färska IoT-standarden NB-IoT. Vodafone räknar med en kommersiell lansering tidigt nästa år.

Kinesisk utmanare vässar oscilloskopen

Med fyra kanaler, en bandbredd på 100 eller 200 MHz och en samplingshastighet på 2 GSa/s hamnar kinesiska Rigols nya oscilloskopfamilj i ett veritabelt getingbo. Ett tungt försäljningsargument är priset som startar på 1 695 euro.

Sat 23:30, N = 200
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus