JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 24 augusti 2016 VECKA 34

Inspireras och nätverka den 14 juni

Veckan före midsommar arrangeras en heldag om elektronik, opto och sensorer i Kista. Ledorden är inspiration och nätverkande.

I höstas arrangerade Mittuniversitet en heldag om kompetenscentrum och andra samarbeten inom elektronik, optoelektronik och sensorer i Sverige (länk). Nu är det dags för vad som kan ses som en uppföljning.

Den här gången ligger fokus på att lyfta fram lyckade projekt som gått från idé till produkt. Presentationerna kommer både från industrin och akademin.

För att få till nya ”success stories” finns chansen för dig som letar samarbetspartners eller vill söka pengar via exempelvis programmet Smartare elektroniksystem att presentera dig.

Arrangörerna kommer också att lägga fram en kartläggning av den kompetens som finns inom mikro- och nanoelektronik i Sverige liksom berätta om vad som händer i innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.

Än finns ingen färdig agenda och det går inte att anmäla sig. Arrangörerna vill ändå att du viker den 14 juni redan nu för en inspirerande heldag i Kista.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Yumi är årets bästa industrirobot

ABB-roboten Yumi har fått utmärkelsen ”Golden Finger”. Det är första gången denna utmärkelse delats ut – tanken är att den ska markera början på Kinas strategi ”Made in China 2025” som syftar till att förvandla Kina till ett ledande tillverkningsland internationellt.

Fredagsgott: Elbil slår LaFerrari

Den kroatiska elbilen Rimac Concept One med fyra elmotorer ställdes nyligen i ett race mot superbilen Ferrari LaFerrari med både V12- och elmotor. Här visar ren el var skåpet ska stå.

1,8 gigawatt i brittiska supervindkraftsparken

vindVärldens största vindkraftspark ska byggas i havet utanför Storbritannien. Projektet Hornsea 2 ska kunna ge el till 1,6 miljoner hem.

Tesla beställer svensk mjukvara för krocktest

Linköpingsbolaget Image System har fått en initial beställning på analysmjukvara från elbilstillverkaren Tesla Motors. Mjukvaran ska enligt det svenska företaget användas i Teslas krocktestlabb.

ABB talar smarta elnät


När förnybar energi adderas till elnätet förändras förutsättningarna markant. Energitillförseln kommer från flera håll och varierar med dygn och årstid. Flödet är inte längre enkelriktat, utan flerriktat. För att hantera detta krävs digitala system för övervakning, kommunikation och styrning längs hela värdekedjan, menar ABB under öppningsceremonin vid Cigré-konferensen som pågår i Paris.

Tue 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus