JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 augusti 2016 VECKA 34

Rohde förbättrar flaggskeppet

RTO är Rohde & Schwarz flaggskepp bland oscilloskopen. Familjen kommer i en förbättrad version kallad RTO2000 som har en maximal bandbredd på 4 GHz, en samplingshastighet upp till 20 GSa/s, ett minne på 1 GSa, en upplösning i amplitud på 16 bitar och en pekskärm som kan visa motsvarande en miljon svep per sekund.

Sommaren 2010 lanserade det tyska test- och mätföretaget sina första oscilloskop. Under åren som gått har den mer avancerade RTO-familjen och den enklare RTM-familjen byggts ut med fler modeller och funktioner som effekt- och logikanalys och dessutom har utbudet kompletterats med RTE-familjen som prestandamässigt landar mitt emellan RTO och RTM.

Nu är det dags för en större uppgradering av flaggskeppet RTO som i den nya 2000-modellen finns med två eller fyra kanaler och en bandbredd på 600 MHz, 1 GHz, 2 GHz, 3 GHz och 4 GHz.

Samplingshastigheten är maximalt 10 GSa/s för alla kanaler men går för toppmodellen att dubblera när två av de fyra kanalerna används.

Minnet är som standard på 50 MSa per kanal men går att bygga ut till 1 GSa per kanal. Genom att bara använda hälften av kanalerna kan det dubbleras till 2 GSa.

Dödtiden mellan två svep anges till under 300 ns.

Antalet effektiva bitar i AD-omvandlarna är minst 7 men med signalbehandling går det att lyfta till 16. Detta förutsätter dock att analysbandbredden begränsas till 50 MHz och samplingshastigheten inte är mer än 5 GSa/s.

Även om Rohde gärna lyfter fram prestanda som försäljningsargument har företaget lagt mycket energi på användargränssnittet i den stora pekskärmen där det går att ”peka-och-dra” för att till exempel flytta runt fönstren och ändra inställningar.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Can och deep learning i samma chip

Dubbla Canbussar och stöd för fordonsstandarden ISO 26262 gör det tydligt villken marknad Nvidia siktar på med sin nya 16 nm-processor Parker.

Fredagsgott: Elbil slår LaFerrari

Den kroatiska elbilen Rimac Concept One med fyra elmotorer ställdes nyligen i ett race mot superbilen Ferrari LaFerrari med både V12- och elmotor. Här visar ren el var skåpet ska stå.

De knyts närmare WSI

Kistaföretaget Wireless System Integration, WSI, som är expert på antenner och radio men allt som oftast går in som totalentreprenör i IoT-projekt, har knutit till sig Magnus Melander (tv) och Tomas Bennich (th)  – två välkända personer inom den svenska startup- och IoT-världen. Herrarna tar plats i företagets ”advisory board”.

Mobileye förlorade Tesla men vinner Delphi

Fordonsunderleverantören Delphi ska ta fram sin mest komplexa komponent någonsin – ett system som gör en bil självkörande. Till hjälp har företaget israeliska Mobileye, som nyligen förlorade Tesla som kund.

Sat 18:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus