JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 25 augusti 2016 VECKA 34

Prevas lockar med lattjande robot

När Elmia Automation slår upp dörrarna i maj attraherar inbyggnadskonsulten Prevas med robot och röststyrning. Här är budskapet att visa på system som är tillgängliga direkt när det behövs.

– Under Elmia Automation vill vi visa automation ur ett helhetsperspektiv. Det gör vi genom att bygga upp en modell av en robotcell och produktionslinje i virtual reality. Besökarna kan se hur det ser ut i verkligheten, hur robotcellen jobbar och att den klarar av cykeltider, säger Bernt Henriksen på Prevas i ett pressmeddelande.

På mässan, som pågår mellan den 10 och 13 maj, kommer Prevas robotcell att vara nästan tre meter lång och en och en halv meter bred. Om roboten leker med en fotboll men du istället ber den om hjälp för att spela golf så plockar den upp golfbollen och agerar caddy. Med detta scenario vill företaget visa hur röststyrning fungerar.

Ytterligare en ingrediens i Prevas mässbudskap är vikten av ett bra underhåll.

– Underhållssystemet ska sköta robotcellen i 10–15 år och då behövs det bra ritningar och hjälpinstruktioner. Det är viktigt för att snabbt få igång cellen när det har hänt något eller för att kunna laga delar innan de har slitits ut, påpekar Bernt Henriksen.

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
16 nya miljoner för öppen innovation

Regeringen öronmärker i och år nästa år upp till 16 miljoner kronor till Vinnova för stöttande och stärkande av innovations- och utvecklingssamarbeten mellan större industriföretag och små innovativa företag.

Bas i Arboga och världen som spelplan

Optoga, som gör lysdiodsmoduler för tillverkare av armaturer, har inte en tanke på att släppa fotfästet i Arboga, där företaget utvecklar framtidens produkter. I morgon inviger företaget sina nyrenoverade lokaler i den lilla orten mellan Örebro och Västerås. På onsdag i nästa vecka anländer 28 distributörer – fem från Kina – för utbildning.

Peter efter Leif på Acreo

Peter Björkholm tar över vd-stolen på forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT från Leif Ljungqvist den 1 september. Han har arbetat på Acreo sedan 2012 som chef för sensorenheten.

Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

Snart dubbel kapacitet i litiumbatterier

I november levererar MIT-avknopparen Solidenergy en första omgång laddbara batterier med dubbelt så hög volym- och viktkapacitet som dagens litiumjonbatterier. 

Wed 23:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus