JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 augusti 2016 VECKA 34

Under temat ”Internet of Things – Connectivity” bjuder inbyggnadskonsulten Data Respons in till en helkväll i Kista den 10 mars. Här kommer temat att belysas från olika håll genom företag som Cisco och ABB, och självklart även Data Respons. TV-profilen Anders Lundin håller i taktpinnen.

Konferensen tar plats i det 34 våningar höga Scandic Victoria Tower i Kista, utanför  Stockholm, med start klockan sex på kvällen.

Henrik Vikberg på Cisco Systems talar om den uppkopplade maskinen och smarta fabriker, och vad Industri 4.0 innebär för framtiden.

Tomas Lagerberg på ABB snuddar vid samma ämne – vad industriell digitalisering egentligen innebär.

Från värdföretaget Data Respons är det vd Kenneth Ragnvaldsen och teknikchef Hans Christian Lönstad som berättar om vad företaget kan hjälpa till med i denna utveckling och vilka utmaningar som finns att lösa i framtiden.

Ytterligare en intressant talare är Fredrik Bruhn, professor i Robotics och Avionics vid Mälardalens universitet, men också fd vd på Ångström Aerospace. Han delar med sig av sitt specialistkunnande inom bland annat bakgrundsstrålning och hur den kan komma att påverka våra framtida IoT-lösningar.

Under hela kvällen håller Anders Lundin – känd programledare, även känd för att ha lett Allsång på Skansen ett antal år – ordning på talare och publik.

Låter detta spännande? I så fall kan du anmäla dig till det kostnadsfria eventet här (länk). Vi du veta lite mer först? Titta då här (länk).

MER LÄSNING:
 
MEST LÄST JUST NU
Nu rullar de första självkörande taxibilarna

I natt svensk tid plockade världens första självkörande taxi upp en passagerare i Singapore. Försöket sker i liten skala men redan år 2018 ska MIT-startuppen Nutonomy täcka hela Singapore.

Kemisk epilepsi-elektrod kan kopplas till hjärncell

En elektrod som både kan detektera och stoppa ett förestående epileptisk anfall och kan kopplas till en enskild neuron. Det har forskare på Linköpings universitet demonstrerat tillsammans med franska kollegor.

Nu kan du provköra IBM:s kvantdator

kvantIBM bjuder på världens dyraste nörd-leksak och låter sin kvantdator i Yorktown Heights, New York, vara åtkomlig som en gratis molntjänst. Du behöver bara ta en köbricka till tjänsten, som kallas IBM Quantum Experience.

Heidergren mörkade LAC Elektroniks konkurs
LAC Elektronik ansökte om konkurs den 22 juni i år. Skulden till fordringsägarna ligger på närmare sex miljoner kronor. Osanna uppgifter från vd Torbjörn Heidergren föranleder Elektroniktidningen att återigen skriva om händelsen.
Tänk på antennen redan i konceptfasen

Tänk på antennen redan i konceptfasen


Det finns en tydlig trend att koppla upp allt mer via radio. Smarta elmätare var ett första steg här i Sverige, men när antennerna börjar krypa in i exempelvis handburna industriella verktyg ställs det nya krav på utvecklingsgången. Om antennen ska göra sitt jobb effektivt måste rf-experten vara med från första stund.

Sun 20:30, N = 200
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus