JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första ordern till Norrköpings kiselfabrik
Tyska Infineon skall utvärdera Strand Interconnects substrat under våren. Om Infineon blir nöjd kan substratet finna sin plats i framtida konsumentprodukter.


Strands premiärorder motsvarar en omsättning på 660 000 kronor, eller 220 000 substrat. Det är alltså en mycket liten order, jämfört med företagets totala produktionskapacitet, men samtidigt kan den generera stora volymer på sikt om substratet lever upp till Infineons krav.

- I februari levererade vi de första substraten till Infineon. Resterande substrat kommer vi att leverera vid olika tidpunkter fram till i maj, säger Leif Ljungqvist, styrelseordförande i Strand.

Parallellt med leveranserna skall Infineon montera två chips på substratet, kapsla helheten i plast samt utvärdera hela modulen. Om substratet inte svarar upp mot ställda krav har företaget rätt att avbryta testserien under resans gång.



För konsumentprodukter


Det förvånande är att Infineon tänkt sig att använda en multichipsmodullösning i framtida konsumentprodukter, eftersom tekniken anses vara dyr.

- Vi trodde inte heller vår teknik kunde vara ett kostnadseffektivt alternativ i ett sammanhang som detta, men vi har lägst pris.

Förutom Infineon har ytterligare några, ej namngivna, företaget gjort ett första testskott hos Strand under senhösten, efter det att processen stod klar. Och i dagsläget arbetar företaget med 15 potentiella kunder, hävdar Leif Ljungqvist.

I mars planerar Strand dessutom en nyemission som väntas inbringa cirka 55 miljoner kronor.

- Pengarna behöver vi dels för att ta fram en process som man kan flip- chipmontera på, dagens substrat kan vi enbart trådbonda på, dels för att vi snabbt skall kunna möta de jättevolymer som vissa företag som vi resonerar med talar om.

Samtidigt behövs det pengar för att hålla verksamheten flytande ytterligare ett tag.

Anna Wennberg

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)