JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hjälpprocessor kollar datapaket i flykten
PMC-Sierras nya hjälpprocessor för nätverksutrustning klarar, enligt företaget, att analysera innehållet i IP-paket i hastigheter upp till 2,4 Gbit.
Analysen sker i lager 2 till 7 och processorn klarar av att titta på informationen i hela paketet. Det gör att den till exempel kan avgöra vilken webbplats en användare vill hämta information ifrån eller vilken e-postadress informationen ska skickas till.

Utifrån dessa data kan sedan trafiken prioriteras efter användarens önskemål. De flesta nätverksprocessorer tittar annars bara på innehållet i pakethuvudena när de prioriterar trafiken i nätverket.

PM2329 Classipi, som hjälpprocessorn kallas, är tänkt att arbeta med en nätverksprocessor eller en asic i en router eller IP-växel. Användaren definiera upp till 16 kbit långa mönster och relationsbaserade sökregler och processorn kommunicerar med nätverksprocessorn via en vanlig SRAM-buss. PM2329 säljs i en 352-bens TEBGA och är tillverkad i en 1,8 V CMOS-process.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)