JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mecel och Infineon vill ha Bluetooth i bilen
Svenska utvecklingsföretaget Mecel ska se till att det blir tyska Infineon Technologies som får leverera Bluetoothkretsar till bilindustrin. Enligt ett nyskrivet avtal ska de båda företagen marknadsföra sina produkter tillsammans.
Avtalet är inte exklusivt men innebär att Mecel anpassar sitt sin Bluetoothstack till Infineons nya serie med Bluetoothkretsar. Mecel kommer också att stå till tjänst med konsulttjänster för att konstruera in Bluetooth i funktioner som till exempel hands-free för mobiltelefonen och för informationsinsamling vid service på verkstad.

- Infineon är en stor komponentleverantör till bilindustrin och det är naturligtvis en prestigevinst för oss att ha fått en så stor partner att gå tillsammans med mot bilindustrins systemleverantörer, säger Kent Eric Lång som är vd på Mecel.

Företagen ska ta fram gemensamma lösningar så att programvaran fungerar på Infineons kretspaket. Och förhoppningen är att paketet ska vara enklare för bilindustrins underleverantörer att bygga in i sina system än om program- och hårdvara väljs separat.

Hittills har inte Bluetooth hittat vägen in i bilarna och Kent Eric Lång vill inte tala om när han tror att tekniken kommer att finnas inbyggd eller hur stor betydelse den kan få för Mecel. Men att tekniken kommer tror han.

- Den löser ett stort problem som bilindustrin har med gränssnitten mot mobiltelefoner och PDA.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)