JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola blir Freescale
Nu är det klart, Motorolas halvledardivision döpas om till Freescale Semiconductor.
Företaget går därmed emot de senaste årens trend att ge nyfödda eller avknoppade verksamheter ett namn som börjar på bokstaven a.

Motorola har också inlett processen med att skilja av verksamheten och börsnotera den i ett eget bolag. En process som ska vara slutförd under året. Men så mycket mer har man inte sagt om framtiden för världens elfte största halvledartillverkare enligt IC Insights. Företagets omsättning landade i fjol på 4,8 miljarder dollar.

Freescale Semiconductor kommer att ledas av Scott Anderson. I ett pressmeddelande säger han namnet ska återspegla företagets nya fokus och att det valts efter "intervjuer och undersökningar som gjorts bland anställda, kunder och branschanalytiker".

Motorola var en av pionjärerna vad gäller halvledartillverkning och är stora på bland annat styrkretsar med kända varumärken som 68k/Coldfire, M-Core och PowerPC.

Motorola har tidigare knoppat av sina analoga komponenter i ett företag kallat ON Semiconductor. Huvudverksamheten för Motorola blir nu mobiltelefoner och infrastruktur för mobilnät.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)