JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fiberbolag till Hudiksvall
Efter att ha beviljats pengar från Vinnova har det stockholmsbaserade fiberbolaget Dellcron beslutat öppna ett utvecklingskontor även i Fiber Optic Valley i Hudiksvall.
Dellcron utvecklar en metod för att installera fiber i gator och vägar som enligt företaget är betydligt billigare än dagens metoder. Målet är att nå en halvering av kostnaderna, och enligt företagets chef Conny Gustavsson ligger man två år före konkurrenterna med sin patentsökta teknik.

Nyligen fick Dellcron 1 miljon kronor från Vinnova för att sluttesta och förfina metoden. De pengarna, plus det goda mottagandet på marknaden, har fått företaget att bestämma sig för att öppna kontor i Hudiksvall, centrum för fiberoptikklustret Fiber Optic Valley.

– Diskussioner pågår med de största internationella leverantörerna av passiva komponenter. Redan under vårt första år i Hudiksvall skapas förutsättningar för en kraftig personalökning, säger Conny Gustavsson i en pressrelease.

Dellcron har deltagit i nätverket kring Fiber Optic Valley sedan i höstas.

– Fiber Optic Valley har förstått vad det är vi vill göra för telekombranschen. Deras kompetens och bemötande talar sitt eget språk. Det finns inget annat nätverk med det kunnandet för oss som jobbar med fiber, säger Gustavsson.

Förutom att testa och förfina den egna metoden vill företaget också ta fram en komplett testanläggning för telekombranschen. Här pågår enligt pressmeddelandet samtal med en lång rad branschaktörer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)