JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas blir Xilinx utbildningspartner
FPGA-leverantören Xilinx tar hjälp av inbyggnadskonsulten Prevas när det gäller utbildning i Norden.
– Vi investerar mer och mer i utbildningsmaterial till våra plattformar och Prevas är en idealisk partner eftersom de också kan leverera nyckelfärdiga system till kunderna, säger Michele Ricci på Xilinx.

För Prevas innebär uppdraget att företaget blir exklusivt auktoriserad utbildningspartner på Xilinx kurser i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Det ger Prevas tillgång till det kursmaterial som Xilinx tar fram men också hjälp med personalutbildning liksom möjlighet att ta hjälp av de fristående specialister som kan behövas för vissa av kurserna.

– Det är ett naturligt steg för oss. Vi har redan erfarenhet av att utbilda på Microsofts och National Instruments produkter och dessutom är många av Xilinx kunder också våra kunder, säger Jonas Lindstedt på Prevas.

Även om det ännu inte finns någon kursplan på företagets hemsida räknar han med att köra igång verksamheten redan i år. Och omfattningen ser ut att bli hyggligt stor.

– Vi räknar med att det blir flera hundra mandagar per år i Norden, säger Michele Ricci.

Tio personer som går en endagskurs motsvarar tio mandagar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)