JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spela Angry birds med ätpinnar
Leap Motion

Spela Angry birds
med ätpinnar

Kaliforniska Leap Motion får 12,75 miljoner dollar i en investeringsomgång för sin teknik för sitt gestgränssnitt. Företaget presenterar sin produkt samtidigt som det börjar ta upp förhandsbeställningar till jul.
I ett skjutspel siktar användaren med pekfingret och pangar genom att röra pekfingret med tummen. En satellitkarta kan man navigera med samma knip- och särningsgester som i touchgränssnitt – fast i luften. Och man kan skriva sin signatur med en fysisk blyertspenna som man viftar framför skärmen.
Leap Motion
Leap Motion
Leap Motion
Och så kan man knipa tag i fåglarna i spelet Angry Birds med hjälp av ätpinnar.

Så ser det ut i demonstrationsfilmen för Leap Motions produkt, som är en USB-ansluten fyrkantig liten puck som placeras vid tangentbordet. Se film nedan.

Gesterna är programmerbara vilket betyder att utvecklare kan konstruera egna.

Leap Motions gränssnitt fångar upp gester, precis som exempelvis Microsofts berömda gränssnitt Kinect, men i en mindre finkornigare skala. Kinect täcker in en sektor av ett vardagsrum och identifierar kroppsrörelser och armviftningar, medan Leap Motion bevakar en volym på 200 liter luft framför datorn och kan identifiera små fingerrörelser.

Noggrannheten ligger på blott en hundradels millimeter, enligt företaget. I reklamfilmen viftar en hand med fingrarna framför skärmen och i skärmen syns en spegelbild i form av en handmodell som viftar med fingrarna på samma sätt.

70 dollar kostar det att förbeställa den. Men den kommer inte att levereras förrän i vinter.

Leap Motion bildades 2010 under namnet OcuSpec men avslöjar först nu sin produkt, samtidigt som företaget döper om sig till Leap Motion.

Företaget har nu sammanlagt fått 14,55 miljoner dollar i finansiering.

Tekniken sägs bygga på ”matematiska genombrott”.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)