JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Plessey ser dina gester

Plessey ser dina gester

Brittiska Plessey bygger vidare på sin E-fältssensor kallad Epic. Efter EKG-mätningar (länk) är turen kommen till geststyrning av konsumentelektronik, en tillämpning som företaget kommer att visa upp på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i januari nästa år.
Epic är en E-fältssensor, det vill säga en sensor som mäter förändringar i det elektriska fältet. Den ska vara tillräckligt känslig för att registrera en hands rörelser på avstånd upp till en meter. Plessey hävdar att sensorn är betydligt billigare och energisnålare än den kapacitiva teknik som används i pekskärmar.

E-fältssensorn skulle därför kunna används för att styra till exempel datorer, surfplattor och e-böcker, men självklart även leksaker och industriprodukter.

Plessey har tagit fram en referenskonstruktion kallad Impart med ett antal fördefinierade gester som att bläddra sida och skrolla upp och ned. Dessutom kan man vänsterklicka genom att hålla handen stilla i en halv sekund.

Företaget har tidigare demonstrerat tekniken för EKG-mätningar i sport- och hälsoprodukter liksom för att avgöra en bilförares hälsotillstånd och vakenhet genom att mäta hjärtrytm och andning.

Amerikanska Microchip lanserade nyligen en liknande lösning som även den är tänkt för bland annat datorer, surfplattor och e-böcker (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)