JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skatteskulder plågar Obducat
Nanoimprintföretaget Obducat i Lund jagas av Kronofogden för obetalda skatteskulder, rapporterar nyhetsbrevet Rapidus.
Obducat har inte rest sig efter rekonstruktionen förra sommaren. I dagsläget finns obetalda skatteskulder på drygt 1,3 miljoner kronor, varav hälften har gått vidare till Kronofogden skriver Rapidus.

Sista dagen för att betala skatteskulden var den 22 april och Kronofogden ska därför utreda om det finns utmätningsbara tillgångar i bolaget.

Obducats vd Patrik Lundström menar att företaget fått Kronofogden efter sig på grund av sena utbetalningar av projektpengar.

- Det är helt enkelt så att EU-finansierade projekt som vi deltagit i ligger efter mer än ett år med betalning, vilket har försatt oss i knipa. Det räcker med att en part i projektet inte har fyllt i ett formulär rätt, så drabbar det alla, säger Patrik Lundström till Rapidus.

- Vi har en dialog med Skatteverket och de vet hur det ligger till, säger han.

Obducat omsatte har cirka 20 anställda och omsatte förra året drygt 33 miljoner kronor. Obducat sålde då det brittiska dotterbolaget Camscan.

Räknar man bort Camscans siffror blev omsättningen 27 miljoner kronor, vilket är en ökning med 23 procent jämfört med 2011, skriver Obducat i sin nyligen publicerade årsredovisning.

Det redovisade rörelseresultatet uppgick till 20 miljoner kronor, men om man bara räknar på kvarvarande verksamheter blev det en förlust på 23 miljoner. Ackordsvinsten i samband med rekonstruktionen förra året blev 25,9 miljoner kronor.

Enligt årsredovisningen har företaget goda chanser att generera positiva resultat framöver.

Ladda ned årsredovisningen här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)