JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Forskningsbolaget Acreo och Mittuniversitetet vill stärka sitt samarbete. Länken mellan de både utgörs av Acreos Lars Norin som utnämnts till adjungerad professor på Mittuniversitetet.
– Detta kan öppna upp för en rad nya tillämpningar som integration av elektronik och fotonik, nya ljuskällor, eller solceller i fiberform. Materialen finns ofta där, men det är integrationen med den optiska fibern som är den nya utmaningen, säger Lars Norin i ett pressmeddelande.

Lars Norin har arbetat på Acreo sedan 2001 och varit en av de drivande krafterna bakom etableringen av Acreo Fiberlab i Hudiksvall. Med ansvar för glastillverkningen på Acreo har Lars bland annat lett institutets utveckling av världsledande glasmaterial för högeffektslasrar.

– Under de tio år som gått sedan vi invigde Fiberlab har vi etablerat oss som en pålitlig leverantör av många typer av optisk fiber baserade på glas. Jag är övertygad om att konstellationen Mittuniversitetet och Acreo Fiberlab har ett unikt utgångsläge att bli pionjärer inom nästa generations optisk fiber. säger Lars Norin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)