JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ett steg närmare Vinnovasatsning på elektronik

Ett steg närmare Vinnovasatsning på elektronik

Nu är det bråttom. Redan den 7 mars vill Vinnova ha in ett förslag på hur elektroniken kan stärka Sveriges konkurrenskraft och därmed få del av de pengar som finns avsatta till så kallade strategiska Innovationsområden, SIO. Gruppen bakom ”Smartare elektroniksystem för Sverige” vill nu ha ditt stöd för att få tyngd bakom sitt förslag.
”Smartare elektroniksystem för Sverige” är en av 18 olika innovationsagendor som tävlar om Vinnovas gunst i den här omgången. Sedan tidigare har fem områden tilldelats så kallade SIO-pengar.

För elektronikens del kan det i bästa fall handla om så mycket som 150 nya miljoner kronor under tre år. Pengarna är tänkta att fungera som ett klister och skapa ”en större stjärna av de små stjärnor som finns idag”, som Marie Wall på Vinnova uttryckte när agendan presenterades på Tekniska museet igår.

Myndigheten samarbetar med Energimyndigheten och forskningsrådet Formas i satsningen på strategiska innovationsområden.

Ett beslut om vilka områden som tilldelas SIO-pengar kommer den 19 maj och redan till sommaren startar etableringsfasen. Formell programstart är den 1 januari 2015.

Förslaget inom elektronik- och fotonikområdet har tagits fram av Acreo Swedish ICT, branschorganisationen Svensk Elektronik, Swerea IVF, Photonicsweden, Chalmers tekniska högskola, Kungliga tekniska högskolan och Luleå tekniska universitet (länk).

För att få tyngd i argumentationen vill gruppen ha ditt stöd, det gäller både dig som jobbar i industrin och i akademin. Så känner du att Vinnova borde satsa mer på elektronik och fotonik, skriv ned dina argument och maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eller så kan du fila på argumenten några dagar så kommer det att dyka upp en blankett på hemsidan (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)