JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Signalanalysator för WCDMA
Signalanalysatorn FSIQ från Rohde & Schwarz kan mäta alla fysiska parametrar på existerande mobiltelefonsystem liksom för den kommande WCDMA- standarden.


- FSIQ är en signalanalysator som klarar både spektrum-, modulations- och tidsdomänanalys, säger Ulrich Eckenberger som är produktansvarig på Rohde & Schwarz.

- Instrumentet kan mäta fysiska parametrar som effekt, övertoner och grannkanalseffekt i ett mobiltelefonsystem, inklusive den kommande WCDMA- standarden.

Jämfört med föregångaren FSE har prestanda för FSIQ pressats några decibel på väsentliga punkter. Bland annat är det dynamiska området utökat till 75 dB för mätning av effekten i grannkanalen, fasbruset är förbättrat 3-5 dB över frekvensområdet och ligger exempelvis på -148 dBc/Hz vid 5 MHz offset. Instrumentets brusgolv är -147 dBm med 10 Hz upplösningsfilter.

För att kunna mäta effekten även på modulerade signaler har instrumentet fått en nyutvecklad effektmeter som är sant effektivvärdesvisande, true RMS.

- Inom det närmaste året kommer flera förbättringar, bland annat ett större symbolminne som rymmer 3 200 symboler, koddomänanalys för CDMA-modulation och en stegdämpare med steg om 1 dB, säger Ulrich Eckenberger.

FSIQ finns i tre modeller med ett frekvensområde från 20 Hz upp till 3,5 GHz, 7,0 GHz respektive 26,5 GHz.

Prislappen startar på 510 000 kronor.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)