JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 3,6 miljoner till realtidsforskning i Mälardalen
ImageThomas Nolte på Mälardalens högskola har fått ett anslag som forskarassistent av Vetenskapsrådet. Han tilldelas 3,6 miljoner för ett projekt som syftar till att förenkla utvecklingen av komplexa inbyggda realtidssystem.
I den årliga nationella utlysningen från Vetenskapsrådet är Thomas Nolte den ende som fått en forskarassistenttjänst inom natur- och teknikvetenskap utanför de stora universiteten. Han tilldelas 900 000 kronor om året i fyra år, totalt 3,6 miljoner kronor.

- Finansieringen kommer jag att använda som bas för att bygga upp min forskargrupp här vid Mälardalens högskola, säger Thomas Nolte i ett pressmeddelande.

Hans projekt ”Hierarkisk schemaläggning av komplexa inbyggda realtids-system" har som mål att hierarkiskt baserad teknik och metod ska underlätta återanvändning av existerande delsystem och förenkla utvecklingen av komplexa inbyggda realtidssystem.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)