JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Malmö lockar kinesisk skärmtillverkare
Kinesiska Zhonghuan Hi-Techs har valt Malmö för sitt första europeiska kontor. Företaget tillverkar glasskärmar och sensorer för pekskärmar till smartmobiler, surfplattor och bärbara datorer. Bland kunderna finns Samsung, LG och Nokia.
Initialt kommer det nya Malmökontoret att arbeta med försäljning och marknadsföring samt med support till företagets europeiska kundbas. Bolaget söker också samarbetsmöjligheter med lokala mjukvaruföretag för vidareutveckling av en totallösning för pekskärmar.

Till att börja med kommer upp till fem personer att anställas. På sikt kan kontoret även komma att kompletteras med ett utvecklingscenter för mjuk- och hårdvara.

Zhonghuan Hi-Tech valde Malmö i konkurrens med Tyskland och Göteborg.

– De främsta anledningarna till att vi väljer Malmö som vårt europeiska huvudkontor är den höga kompetensen inom ICT-branschen, den geografiska närheten till befintliga och framtida kunder i Europa, men även aspekter som låg företagsskatt, rimliga driftskostnader och närheten till Copenhagen Airport och därifrån till Kina, har varit viktiga argument för vårt val, konstaterar Peco Chu, som blir ansvarig för etableringen.

Moderbolaget Tianjin Zhonghuan Electronics Information Group är baserat i Tianjin och grundades 1959. Koncernen har kontor i fyra länder och cirka 40 000 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)