JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

yota mobilMobilen som är både telefon och ebok

Ryska Yota Devices har tagit fram en Androidtelefon med dubbla skärmar. Den en är en konventionell LCD-skärm medan den andra är en strömsnål och monokrom pappersskärm.
Om två veckor är det julafton för mobilbranschen, då startar jättemässan Mobile World Congress i Barcelona. I fjol kom 67 000 personer och ett oräkneligt antal nya produkter lanserades.

För att inte drunkna i bruset tjuvstartar en del företag. Det gäller till exempel ryska Yota Devices som tagit fram en tämligen konventionell Androidtelefon om det inte vore för pappersdisplayen på baksidan.

En tidig prototyp visades upp på CES i Las Vegas i januari men i Barcelona ska det finnas en mer produktionsfärdig variant även det dröjer till efter årsskiftet innan mobilen går att köpa.

Tanken med den energisnåla och monokroma skärmen är att mobilen kan dubblera som ebok-läsare. Man kan också ”dra över” bilder till den monokroma skärmen, till exempel boardingkortet eller en karta.

Mobilen har en tvåkärnig Snapdragon MSM 8960 på 1,5 GHz och Android 4.2 Jelly Bean. Den är 67×131 mm och väger 140 grams

Pappersskärmen är på 4.3” precis som LCD-skämen med en upplösning på 1280×720 punkter.

Det finns inget pris angivet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)